Sevärdheter  Nässjö  I omgivningen

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Nässjö

Kyrkor
I Nässjö och runt omkring finns en del intressanta kyrkor, väl värda att besöka. I Bringetofta kyrka är de äldsta delarna från 1100-talet, och Norra Sandsjö kyrka är vissa delar ända från medeltiden.
På runåsen där ligger Sandsjöstenen på vilken hela sex generationer omnämns.

Naturen
Det är naturupplevelser som är den största attraktionen i och kring Nässjö. Här finns idealiska möjligheter till fiske, och fiskepass och kartor tillhandahåller turistbyråerna.

Fem kilometer öster om Nässjö hittar man Lövhults friluftsområde, ett populärt ställe för rekreation, motion och kontemplation under alla årstider. Ridhus, ridstigar, hoppfält, promenad- cykel- och joggingstigar, skidbacke och camping är bara något av det som man har tillgång till här.

Härliga naturstigar lockar större delen av året, bär- och svampplockning under sensommaren och hösten och vintertid är förstås långskidåkningen och pimpelfisket i full gång. Det inte spänning och svindlande äventyr som gäller utan möjligheten att uppleva harmonin i den småländska naturen och det svenska kulturlandskapet.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser