Sevärdheter  Motala  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpgBaltzar von Platen är en man som haft stor betydelse för Motalas utveckling! Från kvarnby till köping 1823 och sedermera även stad år 1881. Det var han som ritade den unika, solfjädersformade stadsplanen som än idag präglar staden. Han var också den som ledde byggandet av Göta kanal och Motala Verkstad som kom att ge staden världsrykte inom teknik. Göta kanal med sina 58 slussar längs en 190 kilometer lång vattenväg tog 22 år att färdigställa. Idag är den en av Sveriges främsta turistattraktioner och besöks årligen av 2 miljoner människor. Längs hela vägen finns gott om sevärdheter och aktiviteter att uppleva.

Picture 3.jpg Picture 4.jpg Picture 5.jpg

Picture 7.jpgAktiviteter
I bördiga natursköna Motala finns möjligheter till många aktiviteter av olika slag. På sommaren är det vattenaktiviterna som dominerar med bad, fiske, segling, dykning och mycket mera. Även på land finns det gott om aktiviteter, sommar som vinter. Vättern, Motala Ström och Göta Kanal är några vattendrag som lockar till massor av fina fiskestunder. Här kan du fånga öring, regnbåge, gädda, abborre och sik, och kanske även en harr vill nappa. Dessutom finns ytterligare antal sjöar där du kan prova fiskelyckan.

Köp ditt fiskekort på något av följande ställen:
Hasses Cykel & Maskin, Turbinv. 2, tel 0141 - 555 90.
Strömmens Fiskecenter, Herrkvarnsgränd, tel 0141 - 548 40.
Olas Sportfiske, Hamnen, tel 0141 - 21 97 19.
Motala Turistbyrå, Folkets Hus, tel 0141 - 22 52 54.
Borensbergs Järn, Borensberg, tel 0141 - 400 08.
Statoil, Borensberg, tel 0141 - 405 01.
LK:s Livs, Tjällmo, tel 0141 - 600 06

Picture 8.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser