Sevärdheter  Marstrand  Bad  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Marstrand är ett härligt sommarparadis med ett rikt utbud av badmöjligheter, naturscenerier, kultur, friluftsliv, god mat, mästerskapsseglingar och mycket mer. Till denna skärgårdsstad kommer man med färjebåtar, bussar och personbilar.

014.jpg 7.7K Öns promenadstigar leder förbi jättegrytor från istiden och stenåldersgrottor. Carlstens Fästning är den största sevärdigheten med spännande fängelsehålor och inblick i 1700-talets fästningsliv. Här anordnas gästabud och fästningsspel. Rådhuset är ett gammalt stenhus från 1600-talet som idag inrymmer bibliotek och utställningslokaler. För dig med brinnande intresse för arkitektur finns här många sevärdigheter. Mariakyrkan är ett exempel från 1200-talet med sydeuropeisk exteriör.

Backudden ligger på Koön och här bodde en gång societeten. Idag har du möjlighet att promenera i de lummiga skogarna och titta på de vackra husen som minner om en svunnen tid.

Carlstens fästning År 1658 beordrade Carl X Gustaf att en fästning skulle byggas högst upp på Marstrandsön. Det skulle ta 202 år innan den var färdig, men då ansågs den vara en utav Europas starkaste sjöfästningar. Idag kan man besöka fästningen och få guidade turer på ett flertal språk, hålla konferenser, avnjuta tema- eller bankettmiddagar och även stanna över natten i fästningens eget hotell.

Fredriksborg Fredriksborg kallas "Bajdara" i folkmun. Fästningen byggdes för att försvara Marstrand åt norr, men aldrig varit starkt beväpnad. Under Porto Franco-tiden låg Skandinaviens första synagoga i ett av krutförråden. 015.jpg 7.6KOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser