Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

sevärdheter- Turning Torso

Västra Hamnen Malmö

En djärv vision. En spännande hög byggnad av kuber. Ett utropstecken i Öresundsregionen. En spiralrörelse mot vattnet och omvärlden.


HSB Turning Torso har ritats av den världsberömde arkitekten Santiago Calatrava. HSB Turning Torso hämtar sin inspiration från en människokropp i vändande rörelse och består av nio ”kuber” som gradvis vrider sig på sin väg upp. Huset har 54 våningar med 147 lägenheter samt kontorslokaler, event- och mötescenter.

Turning Torso är inte bara spännande ur ett arkitektoniskt perspektiv. I Västra hamnens egen skyskrapa har dessutom en rad miljösatsningar gjorts. Det som kanske kommer märkas allra tydligast är att varje lägenhet i Turning Torso mäter användningen av varmvatten, kallvatten, förbrukningen av värme och kyla samt elanvändningen. - Alla som bor i huset kommer få information om sin energianvändning och förbrukning via intranätet i sin egen dator eller i receptionen.

Turning Torso Malmö
Turning Torso på avstånd i PildammsparkenOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser