Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Malmös torg

Vad vore en stad utan torg?
Dessa öppna platser där man kan mötas, handla blommor och grönsaker, eller kanske bara byta buss. Varje torg i Malmö har sin egen historia som format dess karaktär!

Stortorget
Stortorget är ett paradtorg på 12.000 kvm. Det används ofta för olika evenemang, som under Malmöfestivalen då det dukas långbord till det stora kräftkalaset.
Läs mer

Drottningtorget
Flera de nuvarande husen vid Drottningtorget tillkom under 1900-talets första decennium , och här skapades en sammanhängande miljö i den då tidstypiska jugendstilen.
Läs mer

 

Gustav Adolfs Torg
Gustav Adolfs Torg är en mötesplats där det ofta händer någonting, det kan vara en blomsterutställning, marknad eller något musikuppträde.
Läs mer

 

Lilla Torg
Lilla Torg har flera välbevarade hus och man kan se lite av hur Malmö såg ut förr. På sommaren är hela torget som en enda stor uteservering.
Läs mer

 

Möllevångstorget
Det finns gott om serveringar och restauranger vid Möllevångstorget och i kvarteren runt omkring. Allt ifrån kvarterskrogar till små restauranger med exotiska maträtter.
Läs mer

 

Triangeln
Triangeln är troligen den äldsta bevarade vägkorsningen i Malmö. Den fanns innan gamla staden byggdes på 1200-talet.
Läs mer

 

Värnhemstorget
Vid Värnhemstorget finns butiker, restauranger och ett par stora livsmedelsbutiker. Här har också många människor sin bostad.
Läs mer

 

 

Text och foto: Ingrid Sander-Almqvist

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser