Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Malmö - parkernas stad


Varför Malmö kallas för "parkernas stad" förstår man snart när man kommer hit. Kungsparken, Slottsparken och Pildammsparkerna ligger mitt i stan som gröna oaser, och här kan man se teater, konserter, musikfestivaler eller bara njuta av grönskan.

Genom parkerna går Malmös kanaler, och på dem går kanalbåtarna som tar en runt staden. Eller, om man känner för det, kan man själv trampa sig fram med "Pedalbåtarna" i egen takt. På sommaren går även "Flotten" där det dessutom bjuds på underhållning under färden.

Kungsparken
Den äldsta av Malmös parker är Kungsparken. I mitten av 1800-talet hade slottet spelat ut sin roll som försvarsanläggning, och då kunde den öppna marken, som gränsar direkt till den gamla staden, få en ny användning.
Läs mer

 

Slottsparken
En oas för Malmöborna är Slottsparken med dess öppna, gröna ytor, fågeldammen, lummiga gångar och konst längs stranden, men på 1800-talet använde Malmöhus husarregemente marken söder om Malmöhus slott som militärt övningsområde.
Läs mer

 

Pildammsparken
I början av 1900-talet utsågs området kring Pildammarna till plats för den stora Baltiska utställningen, som ägde rum 1914. Den berömde arkitekten Ferdinand Boberg utformade utställningsområdet med viss hjälp av dåvarande kronprinsessan Margareta.
Läs mer

 

Beijers Park
Beijers Park var Parken var tänkt att fungera som motvikt till Kungsparken, både socialt och geografiskt. Denna -arbetarnas egen - park används fortfarande till utflykter, fester, lekar och spel. De stora, gamla träden ger skön skugga, och på våren blommar en mängd rhododendron.
Läs mer

 

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser