Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

sevärdheter - Malmö Museer

När man i dagligt tal säger "Museet" tänker man nog främst på Malmöhus Slott. Många minns det första besöket där tillsammans med läraren och skolklassen. Så spännande det var att titta på alla djuren i naturhistoriska avdelningen, beundra de vackra klädedräkterna från gångna tider, och sist men inte minst - gå ner i de hemska fängelsehålorna!

Men Malmö Museer, grundat 1841, har mycket mer än så att erbjuda. Där visas stadens och regionens svensk - danska historia. Museerna är inrymda i slottet Malmöhus, i Teknikens och Sjöfartens hus och i Kommendanthuset i ett lummigt grönområde omgärdat av kanaler mitt i Malmö. Till Malmö Museer hör även Wowragården i Södra Sallerup, Ebbas hus på Snapperupsgatan, Vagnmuseet på Drottningtorget, Slottsmöllan på Bastion Stenbock.

Malmöhus Slott
Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Av Erik av Pommerns kastell från 1434 finns fortfarande rester bevarade i det slott som stod klart vid 1500-talets mitt. Här bodde de danska kungarna under sina besök i Malmö och här hölls också den äventyrslystne Earl James Bothwell, Maria Stuarts tredje make, fängslad i fem år.
Läs mer>>


Kommendanthuset
På uppdrag av Gustav III byggdes i slutet av 1700-talet ett nytt tyghus till fästningen Malmöhus. År 1999 efter drygt 30 års bruk som museilokaler renoverades lokalerna och är nu avsedda för tillfälliga utställningar, pedagogisk verksamhet med bl.a skapande historia och samlingslokal.
Läs mer


Teknikens och Sjöfartens hus
Från muskelkraft till elektricitet. Landsvägs- och flygtrafikens utveckling, ångmaskiner och motorer presenteras i Teknikens och Sjöfartens hus liksom Skånes industri- och sjöfartshistoria. Ett interaktivt naturvetenskapligt kunskapstivoli glädjer den experimentlystne.

Skånska hamnars utveckling från 1600-talet och den skånska färjetrafiken presenteras och här finns både fartygsmodeller och riktiga båtar som t ex ubåten U 3 och ångslupen Schebo.Fiskehoddorna, Banerskajen
Fiskarebodarna från förr är i bruk än i dag. Här kan man köpa färsk fisk på mornarna.Sekelskiftets hus
Öppet ons 12-16
Malmös minsta museum. Ett välbevarat gatuhus med bostad från 1910-talet där tiden stått stilla. Här stiger man rakt in i familjen Olssons hem. Kvar finns den typiska vedspisen, zinkvasken, vindskammaren och utedasset.Wowragården, Södra Sallerup
Öppet sommartid
Kringbyggd korsvirkesgård med anor från 1600-talet med bondens och torparens alla redskap från självhushållningens tid. Föremål med anknytning till skånsk matberedning. Visning för grupper och skolklasser, under sommarsäsong, efter bokning.Text och foto: Ingrid Sander-AlmqvistOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser