Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Malmös kyrkor

Kyrkorna ligger tätt i Malmö. De rymmer så mycket av skatter och historia att det finns all anledning att titta närmare på dem.

S:t Petri kyrka
Mitt i centrum ligger S:t Petri kyrka.
Den byggdes på 1300-talet, och är inte bara stadens äldsta bevarade kyrka utan också dess äldsta bevarade tegelbyggnad.
Läs mer

 

S:t Johannes
En av Malmös största kyrka är S:t Johannes, byggd 1903 - 1907. Kyrkan är ritad av Axel Anderberg och uppförd i rött tegel på granitsockel och med glaserat tegeltak.
Läs mer

 

S:t Pauli kyrka
S:t Pauli är en sexkantig centralkyrka uppförd i gult tegel. Den stod färdig 1882 och arkitekt var Emil Langlet. Kyrkan är försedd med ett torn i mitten och omges av tolv mindre torn.
Läs mer

 

Caroli kyrka
Caroli kyrka byggdes på 1880-talet efter ritning av arkitekt Langlet. På platsen fanns tidigare en kyrka från från 1693, som tillkom för stadens tyska befolkning, vilken då fick tillstånd att bilda egen församling.
Läs mer

 

S:t Andreas kyrka
S:t Andreas kyrka invigdes år 1959 och är församlingskyrka i Slottsstaden. Den intar en dominerande plats på Fridhemstorget.
Läs mer

 

Kirsebergs kyrka
Kirsebergs kyrka byggdes som en småkyrka inom S:t Pauli församling. Den invigdes 1928. Kirseberg blev egen församling 1949 och därmed kom kyrkan att bli församlingskyrka. Den byggdes med hjälp av donerade och insamlade medel och blev därför något av en folkets kyrka.
Läs mer

 

 

Text och foto: Ingrid Sander-Almqvist

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser