Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Malmö - kultur, nöje och sport för alla smaker

Malmö har mycket att bjuda de nöjeslystna på. Restaurang- och nöjesutbudet är stort under hela året, och i augusti äger internationella Malmöfestivalen rum.

Malmö Symfoniorkester, Malmö Dramatiska Teater, Stadsteatern som en gång hade Ingmar Bergman som chef och där Kristina från Duvemåla hade sin urpremiär, Skånes Dansteater och Konserthuset. Här finns även en mängd privatteatrar och restauranger som erbjuder teater, dans och underhållning av hög klass.

Man hittar lätt sitt favoritställe vad gäller musik, och staden har dessutom stor fördel av att kunna hämta influenser från närliggande Köpenhamn. Från nattklubbar som legendariska etablissemanget Slagthuset, Kulturbolaget eller Star bar, till rena jazz- och musikklubbar och Konserthuset med Malmö Symfoniorkester. Här kan alla musiksmaker tillfredställas.

 

Är man intresserad av konst har man ett stort antal museum och gallerier att välja mellan. Till de mest välkända hör Slottet Malmöhus som är Nordens äldsta bevarade renässansslott. I Malmöhus finns även Stadsmuseet inrymt. Malmö konstmuseum, Malmö Konsthall, Rooseum och Form Design Center presenterar ett digert utbud av konst i alla former och från alla tidsperioder.

På Teknik- och Sjöfartsmuseet visas bl a Skånes industri- och sjöfartshistoria, men också en hel del utställningar om olika former av teknik samt ett interaktivt naturvetenskapligt kunskapstivoli. I Naturmuseets akvarium finns bl a tropiska nattaktiva djur, och här kan man också lära mer om Nordiska och exotiska däggdjur och fåglar. Stadsantikvariska avdelningen ansvarar för kommunens kulturmiljövård och arbetar med arkeologiska utgrävningar, dokumentation och byggnadsvård. Under byggandet av Öresundsbron har mängder av utgrävningar och arkeologiska undersökningar pågått.

 

Malmö är också platsen för många stora sportarrangemang under året, och du är aldrig långt ifrån platser för rekreation och avkoppling, både inom- och utomhus. I Malmö finns det mesta inom korta avstånd, och bara tio minuter från centrum finns Ribersborg Saltsjöbad, också kallat "Ribban", där man kan bada och sola.

 

Det finns mycket att välja på om man är hungrig i Malmö. Allt ifrån intima kvarterskrogar till gourmetrestauranger. Besöker man staden under sommaren, är det bara att åka till Lilla torg, som då är som en enda stor uteservering, full med restauranger och krogar. Runt Möllevångstorget trängs restauranger och exotiska matbutiker från världens alla hörn, och året runt kan man botanisera i det kontinentala kök som ständigt erbjuds.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser