Sevärdheter  Museer  Kyrkor  Parker  Kultur  Torg  Turning Torso

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Malmö - en modern stad med kontinental stämning.Malmös historia börjar någon gång kring 1275, men då under namnet Malmhauger. Det var det goda fisket som drog människor hit och under många hundra år exporterades salt sill i tunnor härifrån. Fiskestaden styrdes i perioder både av Danmark och Tyska Hansan innan den slutligen 1658 blev svensk.

Just nu är Malmö mer aktuell än någonsin på grund av Öresundsbron mellan Malmö med Danmark. I och med detta har Malmö och Öresundsregionen blivit ett viktigt centrum i för Sveriges kontakter med kontinenten och därmed världen.

 

Malmö Stortorg var under 1500-talet nordens största salutorg, och än idag ger det ett pampigt intryck med ryttarstatyn av Karl X Gustaf, Rådhuset, Residenset, hotell Kramer i fransk chateau-stil, Apoteket Lejonet och Jörgen Kocks hus från 1500-talet. Strax bakom Stortorget ligger Lilla Torg, där en gång saluhallen låg. Idag finns här gott om matställen och här ligger också Form Design Center som visar svensk industriformgivning och svenskt konsthantverk.

Överhuvudtaget hittar man mycket intressant arkitektur i Malmö. I kulturkvarteret S:t Gertrud finns Malmös äldsta korsvirkeshus, Thottska huset från 1558, och också andra välbevarade historiska byggnader. S:t Petri kyrka från 1300-talet går i baltisk gotisk stil och dess altaruppsats är en av de största i norra Europa.

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser