Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
I Lysekil möts man av skogar, berg, öppna landskap och en rik skärgård. Du kan fylla din fritid med natur- och kulturupplevelser, bad- och båliv, rekreationer och friluftsliv, evenemang, nöjen och fiske.

Gamlestan
Gamlestan är den upspungliga Lysekil som idag har byggts ut. Denna stadsdel är bevarad lika charmig som för ett par hundra år sedan.

Lysekil Kyrka
Lysekil Kyrka byggdes år 1901 i bohusgranit och i fönstren ser vi vackra fönstermålningar. För de små finns här Lysekils lekland med gungpäron, minijärnväg, motorcross m.m.

Stångehuvud
Stångehuvud är ett mycket vackert naturreservat väster om Lysekil, ett populärt ställe för sol och bad. Härifrån kan man följa det berömda röda granitbältet som sträcker sig längs bohuskusten och utforska några av de ca 250 olika växtarer som finns däromkring.

En annan typ av naturupplevelser ger Nordens Ark, där utrotningshotade djurarter fått en fristad i en vacker miljö. Havets Hus är liksom Nordens Ark en plats för djuren, men här finns de djur som lever under vattenytan, ett havsakvarium.

En stad så nära skärgården bjuder självklart på båtturer ut till de olika skärgårdsöarna som t ex Kornöarna, Gullholmen och Käringön.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser