Sevärdheter  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpg
Museer
I Lund finns många sevärda museum och byggnader från många århundraden representerade. Bland annat Skissernas Museum, Antikmuseet och Kulturen bara en kort bit från domkyrkan. Kulturen är en av stadens mest populära attraktioner. Här finns en stor och varierande samling om Lunds historia fram till idag.

Picture 5.jpgHit har dessutom vissa byggnader flyttats från deras ursprungliga plats och i dem kan man dessutom se ytterligare utställningar. Andra populära besöksmål är Zoologiska museet, Universitetsmuséet -Sveriges första i sitt slag, Planetariet, Drottens museum och Medicinhistoriska museet.

Picture 3.jpg
Grönområden
I Lund finns gott om gröna oaser bland annat Lundagården i hjärtat av studentområdet med sina berömda vitrosa magnoliaträd, studendområdets äldsta hus Kungshuset, Linnéparken, Stadsparken och Monumentparken. Lunds botaniska trädgård är en härlig oas som anlades på 1860-talet. Här kan man se ovanliga träd såsom tulpanträd och vingnöt.

Picture 4.jpg Picture 2.jpg Picture 6.jpg
En modern stad
Lund har också allt som en modern stad har. Mycket på grund av studenterna är staden rikt utrustad vad gäller kaféer, restauranger och krogar. Här kan man få sig indisk, persisk, californisk eller vad för slags mat man vill till livs. Lund kan tillfredsställa både de som vill leva i nuet och de som hellre drömmer sig bort i historien.

Omgivningarna kring Lund
I omgivningarna kring Lund hittar man bl a Dalby som är platsen för Heligkorskyrkan, Sveriges äldsta stenkyrka från 1060. Åker man 18 km nordväst om Lund kommer man till Gillhög som är en stor gånggrift från stenåldern. Man tror att här låg en offerplats 2000f.kr.

Längtar man ut i naturen finns ett flertal grönområden i Lunds omgivningar. I Dalby hage finns nationalpark och naturreservat med lövskog. Några andra är Kungsmarken, Linnebjer, Billebjer och Häckeberga med Häckebergasjön.

Vandringsleder
De vandringsleder som finns på Romeleåsen erbjuder härlig rekreation. Här finns också intressanta sjöar för de fågelintresserade, som t ex Björkesåkrasjön och Krankesjön.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser