Sevärdheter  Ljungby  Kyrkor  Sevärdheter  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Ljungby

Det finns ett flertal fina kyrkor i Ljungbytrakten. Agunnaryd har tre kyrkplatser, den äldsta är Brånanäs vid Agunnarydsjön där en gårdskyrka har funnits. Den kyrka som finns där i dag byggdes 1872 - 1874.

Angelstads kyrka är delvis från medeltiden och där finns en medeltida dopfunt, ett processionskrucifix och en järnring att beskåda. Kyrkan i Annerstad byggdes på en kulle 1824. Berga kyrka byggdes 1819-1821 och där finns även en dopfunt från 1100-talet. Bolmsö kyrkan upppfördes 1863.

En kyrka som är i sten är den som finns i Dörarp, den byggdes på 1200-talet och en av klockorna i klockstapeln har rysk inskription och gjöts 1527. Hamneda kyrka är byggd 1891 i nygotisk stil av oputsad granit. Kånna kyrka är en av Smålands äldsta och vackraste kyrkor, byggd på 1170-talet och har urprungligen blytak. Lidhults kyrka uppfördes 1877-78 och är vackert belägen på en höjd i samhällets östra del. Ryssby kyrka från 1840-talet har man bevarat en dopfunt från 1200-talet och ett triumfkrucifix från 1300-talet.

Södra Ljunga Kyrka byggdes 1791 med bevarande av en medeltida kyrkotyp. Tutaryd är den lilla träkyrkan är en av bygdens intressantaste och belägen på en gammal hednisk kultplats, där enligt traditionen den kringliggande bygdens första kristna samlades. Vittaryd är en kyrka från medeltiden som ersatte den stavkyrka som tidigare fanns.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser