Sevärdheter  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se


Linköping ligger nära till det mesta. Längs allfarvägar med bil, tåg, flyg - t.o.m båt, om Du väljer Göta och Kinda kanaler!

Linköpings domkyrka är stadens stolthet och en av Nordens främsta katedraler. Katedralen är 110 meter lång och höjer sin väldiga tornspira 107 meter över marken.
Själva kyrkorummet är från medeltiden och har förblivit märkligt orört genom århundradena. Domkyrkan rymmer konstskatter som det överväldigande krucifixet, de två altartavlorna, ljusbäraren och Mariafönstret.

Ekenäs Slott
En bit utanför stan hittar du Ekenäs- och Bjärka Säby slott med guidade turer under sommaren.

Ekenäs Slott anlades omkring 1640 av riksrådet Peder Banér på grunden av en medeltida borg. Slottet är synligt vida omkring och är försett med tre torn med ståtliga huvar. Det framstår som ett av Sveriges mäktigaste1600-talsslott, förvånansvärt väl bevarat trots ombyggnader och förfall.
Godset har under lång tid tillhört ätterna Sture och Banér. Senare års restaurering har återskapat såväl exteriör som interiör och slottet visas nu som museum.
Ett evenemang som väckt stor uppmärksamhet är det årligen återkommande tornerspelen som vid pingst lockar ca 10 000 besökare till slottsparken vid Ekenäs Slott. På det här sättet kan många få del av hur det var förr. En sagolik möjlighet att berätta svensk historia!

Sturefors slott vid sjön Erlången tillhör ätten Bielke. Det är en trevåningsbyggnad med fast förbundna flyglar, anlagd 1704 av Tessin d.y. för Carl Piper. Slottet är känt för sina 1700-talsinredningar.

En välbevarad stadskärna med traditionsrika byggnader, flera torg med uteserveringar, många små restauranger och trevliga butiker.
Smultronställena är många, både i stadskärnan, i det unika eklandskapet och kring Roxen.
I Linköpings kommun har du nära till parker och natur. Det mesta går att nå med cykel eller till fots.

Gör en resa bakåt i tiden och upplev svenskt småstadsliv för hundra år sedan!
Friluftsmuseet Gamla Linköping består av ett åttiotal byggnader, som alla flyttats från Linköpings stad med omnejd. Här kan Du komma nära dåtidens människor och deras dagliga omgivning. Byggnader, kullerstensgränder, skyltar, trädgårdar och hela den vackra miljön berättar om livet i gångna dagar. Gamla Linköping har en rad olika museiinteriörer - i vissa hus står t ex gamla hem orörda precis som om människorna bara gått ut tillfälligt!

Här kan Du också möta en rad olika yrkesverksamma hantverkare, alltifrån träsnidare och krukmakare till knypplerska och godistillverkare. Passa på att handla annorlunda presenter eller bara titta! I den gamla Handelsboden kan Du på gammaldags vis köpa karameller i strut och känna atmosfären från 1800-talets slut!


 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser