Sevärdheter  Landskrona  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpg Picture 2.jpg Picture 4.jpg
Borstahusens fiskeläge ligger strax norr om staden. Miljön är välbevarad från 1700-talet och här kan man fortfarande se gatt mellan husen.

Picture 3.jpgI Borstahusen finns ypperliga badmöjligheter. Gräs eller sand att ligga på, det är bara att välja. Behöver man skugga kan den sökas i den glesa tallskogen. Det är också välordnat med grillplatser och strövstigar.

Picture 5.jpgGranne till badet ligger golfklubben, som är mycket välbesökt året runt. I Borstahusen ligger också Erikstorps Kungsgård vars historia sträcker sig ända tillbaks till 1400-talet. De byggnader man ser idag byggdes dock under 1700- och 1800-talen. Det var kung Hans som 1505 donerade denna gård till staden.

Picture 6.jpgStörsta sevärdheten i Landskrona är nog ändå Citadellet. Idag är den en av Nordens bäst bevarade vattenfästningar. Det var Christian III som började bygga denna befästning redan på 1540-talet. Förutom att under årens lopp ha hyst danska och svenska militärer så har Citadellet både använts som fängelse och flyktingläger.

Picture 7.jpgUnder sommaren kan man följa guidade turer och årligen äger medeltidsmarknad, julmarknad och medeltidsaftnar rum här. På fästningsvallarna runt Citadellet finns kolonierna som är Sveriges äldsta. Att ströva runt bland dessa ger en fantastisk upplevelse. De finns få liknande ställen i Europa.

 

Picture 7.jpgÖn Ven, pärlan i Öresund, är väl värd ett beök. Resan tar inte mer än en halvtimme från Landskrona och här finns fler unika sevärdheter. Det var nämligen här som Tycho Brahe under åren 1576-1597 bland annat utbildade ett stort antal astronomer från hela Europa, konstruerade flera nya astronomiska instrument samt förbättrade de gamla, gjorde mängder av observationer och uträkningar inom astrologi. Som om inte detta skulle räcka knäckte han dessutom extra som läkare och forskade I bland annat matematik, ingenjörskonst, meteorologi, geografi och alkemi. På fritiden tyckte han om att ägna sig åt pyroteknik och han både tillverkade och avfyrade bomber och raketer. Idag finns Tycho Brahe museum mitt på ön och ger en god inblick I denna tidiga arbetsnarkomans intressanta liv. I Tycho Brahes arv ingår också hans rekonstruerade observatorium Stjärneborg och Uraniborg där hans renässansslott med omgivande trädgård ligger. Mycket intressant och sevärt! På Ven finns också vackra Sankt Ibbs kyrka som byggdes på det tidiga 1200-talet och en mängd andra intressant byggnader. Vill man koppla av lite kan man bege sig till S:t Ibbs fantastiska 9-hålsbana och spela en runda golf.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser