Evenemang Visa alla Musik
 
<< Mars
2018
>>
Ti On To Fr
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Gå till företagets hemsida
Musik - AURORA - Det Norske Solistkor
S:t Clemens kyrka
Tisdag 3 Juli 2018 19:00
Det Norske Solistkor har en unik position i norskt kulturliv. Kören har framfört över två hundra uruppförande, varav över sjuttio verk av norska kompositörer. Det Norske Solistkor etablerades 1950 av Norsk Solistforbund som en elitensemble med höga konstnärliga mål vid framförande av körmusik.   Körens första dirigent varKnut Nystedt (1915-2014), som ledde kören i 40 år. Genom åren i solistkören komponerade han ett stort antal körverk, mottog en lång rad priser och blev utnämnd till ridare av 1:a klass och senare kommendör i S:t Olavs orden. Han upprätthöll en hög aktivitetsnivå långt efter att han slutat i Det Norske Solistkor. Sedan 1990 har kören dirigerats under ledning av Grete Pedersen, som är en internationellt erkänd för sina stilsäkra och musikaliskt överbevisande uppförande inom både barockmusik. Klassisk repertoar och samtidsmusik. Genom en omfattande konsertverksamhet nationellt och internationellt, radio- och TV-program samt skivinspelningar har hon blivit en av Nordens främsta dirigenter. Grete Pedersen har diplomexamen i dirigering från Norges Musikhögskola 1988 och har studerat för Terje Kvarn och Eric Ericson.   Det Norske Solistkor ger konserter i Norge och utlandet, i konsertsalar och kyrkor, balsalar och bussgarage. Kören är stadigt ung och sökande med ett vaket öra för nyskriven musik med mod att sätta den på repertoaren. Samtidigt är kören inte främmande på att framföra klassikerna i den nordiska och internationella körverken. Som den första kören i Norden blev Norske Solistkor upptagen 2009 som medlem i Tenso – ett exklusivt nätverk för kammarkörer i Europa, etablerat 2003. Nätverket räknar idag 13 medlemmar efter att den världskända Collegium Vocale Gent blev upptagen 2012. Norske Solistkor har sedan 1990 spelat in 15 CD-skivor och tidigare ett mycket stort antal EP/LP-skivor. Läs mer: http://solistkoret.no/

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Robi - Robert Svärd - gitarrkonsert flamenco
Laholms Teater
Söndag 30 September 2018 18:00
Gitarristen och kompositören Robert ”Robi” Svärd är en maverick i flamencovärlden just nu. Han fick i april 2017 två nomineringar på Folk- och Världsmusikgalan i Sverige och blev dessutom nominerad som ”Best Artist” i Songlines UK Music Awards. Dessutom vann Robi i oktober SKAP:s Världsmusikpris 2017. Juryns motivering:   ”En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon. Han har bemästrat traditionen och utvecklat den till sin egen.”   I april 2016 släpptes Robis debutalbum Pa’ki Pa’ka, en flamencoskiva som inte låter som något annat i genren. Albumet spelades in i Granada i samarbete med välkände flamencosångaren Alfredo Tejada och slagverkaren Miguel ”El Cheyenne.” CD´n blev mycket väl mottagen av Robi´s publik och med många utmärkta recensioner internationellt. I juni 2016 blev Pa’ki Pa’ka utsett till en av de 10 bästa albumen i ”Top Of The World” av Songlines Magazine UK. Nu i april 2018 släpptes uppföljaren Alquimia Robert ”Robi” Svärd Född 1972, uppvuxen i Mölndal, flyttade som 14-åring till Australien. Familjen har rötter i Sverige, Indien, England och Armenien bland annat. Utbildad vid: Musikhögskolan i Göteborg och Sydney Conservatorium i Australien. Flyttade 1998 till Sevilla för att studera flamenco. Spelar på: En gitarr byggd av Gabriel Salvadores i Göteborg.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Magnus Holmander & Irina Serotyuk - Concert fantastique
Osbecksgymnasiet "Black box"
Måndag 15 Oktober 2018 19:00
Vinnare av 2017 års final i Västerås av Ung & Lovande blev Duo Magnus & Irina – Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, ackordeon. Magnus Holmander (f. 1993) studerar på Kungliga Musikhögskolan, tidigare för Hermann Stéfansson och Martin Fröst, nu för Emil Jonason. Irina Serotyuk (f. 1988) har tidigare studerat i Odessa och Warszawa och studerar nu i Stockholm för Anita Agnas på Kungliga Musikhögskolan. Magnus och Irina bildade sin duo när de gjorde sina första år på masterutbildningen och har redan skaffat sig en helt egen repertoar, mycket tack vare att Irina själv arrangerar musik för duon. Deras repertoar sträcker sig ända från barocken till nutida konstmusik. De strävar efter att få fram mer kammarmusik som är originalskriven för ackordeon och inför Ung & Lovande-turnén skriver tonsättarna Andrea Tarrodi och Artem Nyzhnyk verk för duon. Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld. Juryns motivering, Ung & Lovande 2017   Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd och Västmanlandsmusiken. I priset ingår en nationell turné och på denna kommer de till Laholm.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - "Från Böhmens Ängar och Lunder - Harmonisk Verkstad
Laholms Teater
Tisdag 20 November 2018 19:00
”Från Böhmens Änger och lunder” är en konsertproduktion som presenteras av kvintetten Harmonisk Verkstad. Verken i detta romantiska program har gemensamt både besättning (stråkkvartett plus kontrabas) och epok då de kom till, men även de skiftningar mellan ljus och melankoli, innerlighet och livsglädje som präglar det Böhmiska temperamentet. I programmet spelas musik av Josef Suk och Antonin Dvorak. Kvintetten består av erfarna och lyhörda musiker som funnit varandra genom den tidiga musiken och regelbundet samarbetar med Nordens och Europas ledande ensembler inom området. Harmonisk Verkstad består av: Kanerva Juutilainen & Johanna Andersson, violin Rastko Roknic, viola Judith-Maria Blomsterberg, cello Mattias Frostenson, kontrabas   Genom att verken framförs på tidstrogna instrument och med ett för epoken idiomatiskt spelsätt återfår musiken sin naturliga klangfärg och dynamik. Det är för första gången i modern tid som senromantisk kammarmusik framförs tidstrogna instrument i Skandinavien.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - MINETTI QUARTETT - Temperamentsfull stråkkvartett från musikens vagga Österrike
Laholms Teater
Onsdag 6 Februari 2019 19:00
Minetti Quartett nominerades till ECHO:s (European Concert Hall Organization) ”Rising Stars” under säsongen 2008/09. Sedan dess har de spelat på bland annat Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Palau de la Música i Barcelona, Stockholms Konserthus och Palais des Beaux-Arts i Bryssel. Kvartetten gästar även många av de ledande kammarmusikfestivalerna t. ex. i Aldeburgh, Aix-en-Provence, Mecklenburg-Vorpommern och Kuhmo. Därtill har Minetti Quartett genomfört turnéer i Nord-, Central- och Sydamerika samt Australien, Japan och Kina. Kvartetten har sedan de bildades 2003 vunnit priser vid en rad tävlingar bland annat förstapris vid den internationella Rimbotti String Quartet-tävlingen i Florens och Haydn-priset vid internationella Haydn-tävlingen i Wien. Debutskivan släpptes 2009 med verk av Joseph Haydn och följdes 2012 av Felix Mendelssohns tidiga kvartetter. Båda skivorna fick mycket goda recensioner. Kvartettens tredje album kom 2013 och bestod av klarinettkvintetter med klarinettisten Matthias Schorn.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Den virtuosa violinen - DANIEL RÖHN & BENGT FORSBERG
Osbecksgymnasiets aula
Onsdag 6 Mars 2019 19:00
Violinisten Daniel Röhn är född i Mora och är tredje generationens violinvirtuos. Han är son till Andreas Röhn (Konsertmästare, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) och barnbarn till Erich Röhn (Konsertmästare, Berliner Philharmoniker under Wilhelm Furtwängler). Daniel har framträtt på scener som Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Southbank Centre i London och Carnegie Hall i New York, på festivaler som Schleswig-Holstein Musik Festival och Rheingau och i kammarmusikaliska sammanhang med artister som Julia Fischer, Lisa Batiashvili, Gautier Capucon och Vilde Frang. Pianisten Bengt Forsberg är en mycket uppskattad och flitigt engagerad kammarmusiker och bland hans regelbundna samarbetspartners finns till exempel mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Mats Lidström och violinisten Nils-Erik Sparf. Tillsammans med von Otter konserterar han regelbundet runt om i världen och flera av deras inspelningar har belönats med prestigefyllda priser. Bengt Forsbergs repertoar är osedvanligt bred och han drar inte sällan fram bortglömda verk i rampljuset. Programmet ”den virtuosa violinen” hämtar inspiration ur mästerviolinisten Fritz Kreislers egna verk såväl som den repertoar han valde att premiera.

Boka Biljett via NorticMed reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser