Sevärdheter  Laholm  Museer  Bilder 1  Bilder 2  Aktiviteter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Laholm, pärlan vid Lagan

I södra Halland, inte långt från Laholmsbukten med Sveriges längsta badstrand, ligger vackra lilla Laholm. Den är den minsta staden i landskapet men den har en historia som sträcker sig ända tillbaks till 1200-talet.

Detta minner inte minst den pittoreska, gammaldags stadsdelen Gamleby om. Där kantas gatorna av hus i korsvirke och tegel, och det gamla gatunätet i kullersten för tankarna till gamla tider.

Mest känt är förmodligen ändå Laholm för sina härliga, långgrunda stränder och det ypperliga laxfisket. Just laxen var det som lockade de som kom att bli de första Laholmsborna hit. De populäraste havsbaden är Mellbystrand och Skummelövsstrand, och även ett flertal insjöbad erbjuder sköna sol- och badmöjligheter.

Men här finns mycket att uppleva utöver detta, inte minst för kulturintresserade. När man besöker Laholm för första gången slås man nämnligen av den allerstädes närvarande konsten. Mycket av detta har staden gamle borgmästaren Axel Malmqvist att tacka för. Det var han som startade Laholmsspelen som under 36 år drog in pengar som användes till att betala det 30-tal offentliga konstverk som pryder staden idag. Även Lagaholms slott som byggdes redan på 1200-talet, men som idag är en ruin, restaurerades genom pengarna från Laholmsspelen.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser