Sevärdheter  Kungsbacka  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Sevärdheter

Äskhults by

Picture 6.jpgI Äskhults by, i genuin 1700-talsmiljö, kan man uppleva fyra gårdar där tiden tycks ha stått still. Husen är fortfarande omålade, interiörerna tidsenliga och de gamla redskapen finns kvar. Låt dig guidas genom spännande historier och fängslande människoöden av tidstypiska guider. Under sommaren anordnas här även konstutställningar, musik- och kulturevenemang. Vill man veta mer om gångna tiders seder och bruk, kan man besöka Kungsbacka Hembygdsmuseum.

Fornminnen
I ekdungen Lille Lund, i utkanten av Forsgårdens golfbana finns en av västsveriges största samlingar av domarringar där flera av dem är väl synliga. Ett annat fornminne är bronsåldersgravarna i Höglanda. I Hjälm öster om Tölö finns Hallands mäktigaste samling av bronsåldersrösen

Picture 2.jpgGolf
För golfälskare finns ett flertal högklassiga golfbanor och golfklubbar: Forsgården 18-hålsbana (där Scandinavian Masters ägde rum 1993), Gräppås, Sjögärde och Särö med 18 hål och Kungsbacka med 27 hål.

Hallandsleden
Att ta sig fram på fina cykel- och vandringsleder är ett ypperligt sätt att uppleva landskapet. Här kan man välja på Hallandsledens vandringsled som är 38 mil lång, Ginstleden som går genom oerhört vacker och skiftande natur och Hylteslingan som går genom den hänförande Simlångsdalen.

Tjolöholms Slott
Sveriges förmodligen enda slott i engelsk Tudorstil, Tjolöholm, ligger på en halvö i Kungsbackafjorden. Det uppfördes i slutet av förra sekelskiftet av köpmannen J F Dickson. Med sin exklusiva inredning, väl använda populära kyrka och vagnsmuseum är det mycket väl värt ett besök. Dessutom omges det av härliga strövområden, ett rikt fågelområde, en vacker slottspark och en arbetarby där man kan hyra semesterbostad. Här finns café och servering, och under året arrangeras här både marknader och andra specialevenemang för hela familjen.

KungsRike

KungsRike är samlingsnamnet för sevärdheterna Fjärås Bräcka, Äskhults by, Tjolöholms slott och ett 50-tal mindre besöksmål.
I omgivningarna runt Kungsbacka finns en stor mängd av sevärdheter att beskåda, så välkommen på ett besök!


 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser