Sevärdheter  Kungsbacka  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpgPicture 2.jpgRedan på 1200-talet var Kungsbacka en viktig plats för handel, och dess omgivningar är rika på ljuvlig natur och minnen från historien. Moränåsen Fjärås Bräcka, som bildades av inlandsisen, var transportled för människor redan för 10 000 år sedan. Där hittar man Järnåldersgravfältet i Li med cirka 125 bautastenar och Fjärås Bräcka utemuseum med tre härliga kultur- och naturstigar att vandra. Här kan man uppleva och lära om vår natur och historia så långt som 14 000 år tillbaks i tiden. Fjärås Bräcka kan också erbjuda en hänförande utsikt över Hallands största insjö, Lygnern, och över havet. Fjärås kyrkas äldsta delar härstammar från sent 1100-tal, och hos Karlssons Musik i Eskebacka finns ett dragspelsmuseum med en hel del ovanliga och gamla modeller. Idag odlas pepparrot på Fjärås som kan inköpas direkt hos odlarna. Fjärås Bräcka, Äskhults by och Tjolöholms slott ingår i den del av det nordhalländska landskapet som med ett ord kallas KungsRike.

Picture 3.jpg
Picture 4.jpg Picture 5.jpg
Picture 8.jpgHalland är sedan länge en viktig jordbrukstrakt, och här produceras bl a ost, grönsaker, t ex pepparrot och fläder, lax och öl, något som påverkar det fräscha halländska köket. Under 1800-talet härjades Kungsbacka som så många andra städer av en brand, och fick efter detta en ny, modern stadsplan. Denna stad har liksom resten av kuststäderna ett strategiskt utmärkt läge med goda kommunikationer till kontinenten, något som gör att regionen idag också lockar en mängd små och medelstora företag, specialiserade på bl a högteknologi och nischprodukter.

Picture 7.jpg
I Halland finns över 900 vattendrag, så Kungsbacka och trakten däromkring är rik på vatten. Därför är det lätt att hitta fina badplatser, vare sig man föredrar havsbad med sandstränder, (Åsa Strand, Frillesås) eller klippstränder (Onsala/Gottskär, Kungsbackafjorden). Insjöarna erbjuder också badmöjligheter, t ex Hjälm, Lygnern och Stensjön. Utmärkta kanotvatten genom varierande landskap i Kungsbackatrakten är Stensjön, Sundsjön, Lygnern och Rolfsån. Bra fiskevatten hittar man i Kungsbackaån (lax/öring) och Stensjön.
 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser