Sevärdheter  Sevärdheter  Bilder  Åhus  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Kristianstad grundades år 1614 av den danske kungen Kristian IV, som en frontlinje mot Svenskarna i norr. Staden bär därför hans namn, fast det uttalas "Krischanstad".

 

Kristian IV anlade ett rätvinkligt gatunät, som tillsammans med den gamla vallgraven har bevarats.

Här finns två torg, Lilla respektive Stora Torg, med magnifika Heliga Trefaldighetskyrkan från 1600-talet. Den ursprungliga fästningsstaden i innerstaden är i dag handelsområde, länssäte och utbildningsstad. Stadens centrala gågator som kantas av butiker, caféer och krogar är mestadels bilfria, och på sommaren fylls de av vackra blomsterrabatter. Det lokala film-muséet minner om tider då Kristianstad optimistiskt nog kallade sig "Sveriges Hollywood", och staden är faktiskt Svensk films födelseort.

 

Längs Helge å finns stora värdefulla strandängar och skogar. Detta område kallas Kristianstads Vattenrike och är ett unikt Ekomuseum, med så värdefulla våtmarksområden att Sverige skrivit på ett internationellt avtal för att bevara det. Ån med sitt ovanligt rika och varierade växt- och djurliv är platsen för många sällsynta och hotade arter. Omkring Kristianstad finns också en mängd sjöar och vattendrag, och här finns därför gott om vattenaktiviteter att välja mellan.

 

I Immelns insjöskärgård kan man åka med turbåten Immeln, eller varför inte hyra en kanot och paddla i eget tempo. Några av de evenemang som anordnas i Kristianstad är Jazzfestivalen, Three Island race, Kulturveckan och Christianstadsdagarna, som är en riktig folkfest med musik, mat, underhållning, tävlingar och mycket mer.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser