Sevärdheter  Om Kiruna  Sevärdheter  Fiske  Ishotellet

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Historien om Icehotel®

I svenska lappland, 200 km norr om Polcirkeln, ligger byn Jukkasjärvi belägen vid Torne älv. Jukkasjärvi är samiska och betyder "mötesplats", vilket också den forna samebyn varit i ett halvt millennium. Icehotel AB, företaget som driver Icehotel, har jobbat med turism sedan mitten av 1970-talet och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter såsom forsfärder, fiske, besök vid samisk camp, ren- och hundspanns-färder.
Innan Icehotel var det mycket få turister som besökte Jukkasjärvi under de långa, mörka, kalla och snöiga vintrarna. 1989 beslutade dock Jukkas AB (idag Icehotel AB) att man skulle se vintern som en tillgång istället.

 

 

Allt började 1989 när japanska iskonstnärer besökte Jukkasjärvi vilket resulterade i en omtalad och omskriven utställning av iskonst. Kort efter, våren 1990, byggdes en cylinderformad igloo direkt på Torne älvs is där den franske konstnären Jannot Derid höll vernissage.
Hundratals besökare förundrade sig över det 60 kvadratmeter stora konstgalleriet som fick namnet Artic Hall. En natt övernattade även gäster där i sovsäckar på renhudar - morgonen efter var de mycket exalterade över upplevelsen. Artic Hall var ju aldrig tänkt att användas som hotell men utvilade gäster hävdade att det varit en varm och häftig upplevelse.

Idén Icehotel var född!

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser