Sevärdheter  Om Kiruna  Sevärdheter  Fiske  Ishotellet

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Kiruna

Att besöka - och inte minst att bo i - en kommun som Kiruna är en stor förmån för den som är fiskeintresserad. Det finns tusen och åter tusen sjöar och strömmande vatten och även de mest inbitna kirunafiskare hinner inte prova på mer än en bråkdel av dessa under sin livstid. Det finns alltså mycket att upptäcka.

Och man behöver inte åka långt heller. Redan i Kiruna centrum kan den intresserade börja sitt fiske. Kirunas "stadssjö" Södra Luossajärvi är redan det ett alldeles utmärkt sportfiskvatten. Luossa är samiska för lax, men även om här inte finns riktig lax, så är det gott om öring och det är inte ovanligt med fiskar på både två och tre kilo. I ädelfiskväg finns dessutom både harr och sik.

Iinom en haltimmas bilresa är urvalet närmast obegränsat. Det finns till exempel fyra älvar att välja mellan - dels de två stora, Torneälven och Kalixälven, sedan den något mindre Rautasälven och så den lilla men fiskrika och mycket vackra Vittangiälven.

Rödingvatten där spöfiske lönar sig är inte så lätta att hitta nära Kiruna, men de finns. Cirka tre-fyra kilometer nordväst om centrala Kiruna hittar man till exempel en sjö som på nyare kartor har namnet Stuor Soahkejavri. Kirunaborna kallar den Djupsjön och lättast tar man sig dit genom att parkera norr om Luossajärvi och följa stigen mot Ädnamvaara. Rödingarna är inte alltid lättflörtade i denna klara sjö, men de är STORA...

För den som har lite mer tid, men ändå vill ha en bekväm tur är Paktajauresystemet nordväst om Torneträsk ett bra alternativ. Här finns röding såväl i Paktajok som rinner alldeles längs vägen och i sjöarna. Kring de sistnämnda finns också fina platser att tälta på för den som vill, ödemarkskänsla bara några minters promenad från Nordkalottvägen.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser