Sevärdheter  Om Kiruna  Sevärdheter  Fiske  Ishotellet

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

KirunaKiruna är kontrasternas plats där solen inte går ned en endaste gång under 50 sommardygn i sträck medan polarnatten sänker sitt blåa täcke över över bygden under 20 dygn. Den ljusa sommarperioden är egentligen ännu längre, för det blir inte mörkt under 70 hela dygn i sträck.
Ute i naturen kan du dricka vattnet och luften är klar, vilket är något mycket exklusivt på vårt tättbefolkade klot. Naturupplevelser är det största fritidsintresset här och det är också naturen som lockar de flesta besökarna. Möjligheterna till fiske och jakt är mycket goda och de möjligheterna börjar redan i stadssjön Luossajärvi (Laxsjön). Dessutom är det förhållandevis billigt att jaga och fiska i det här området. Det finns dock turer som specialkomponeras efter kunders önskemål och där finns ingen övre prisgräns. Den som så önskar kan exempelvis åka skidor, jaga, paddla kanot och bevittna samiskt vardagsliv under samma dag.

Sevärdheter

Esrange
Europas största civila rymdbas, ca 4 mil från Kiruna. Esrange är ett centrum för europeisk rymdforskning.

HjalmarLundbohmsgården
Hjalmar Lundbohm var Kirunas grundare och gruvans första disponent. Han bodde här på Hjalmar Lundbohmsgården som nu är museum och café. Det finns även möjlighet att på förhand beställa mat.

Kiruna Kyrka
Träkyrka, med formen av en lappkåta. Arkitekt var Gustav Wickman.

Kiruna Science Center
Här kan du lära dig mer om Kiruna som forskningsstad.
Samegården Samiskt kulturcentrum och museum.
Även hantverksutställningar sommartid

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser