Sevärdheter  Framsidan  Parker  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Katrineholm

Den plats där Katrineholm ligger har varit bebodd i tusentals år, men staden fick inte sina stadsrättigheter förrän år 1917. Det var främst som järnvägsknut den fick betydelse, och under denna tid växte också industrier fram och staden växte i befolkningsmängd. Därför är faktiskt stationshuset, byggt år 1862, stadens äldsta byggnad.

Katrineholm kallas gärna "Lindarnas stad", och Katrineholmsborna satsar på att år 2000 ha 2000 stycken. Här finns gott om vackra parker, bl a Fjärilsparken, Broderiträdgården och naturligtvis en järnvägspark vilket gör Katrineholm till en ovanligt lummig och grön stad.

 

Stadens stadshus är en före detta villa, "Gröna kulle", som byggdes som bostadshus av Gustaf Robert Grönkvist. Grönkvist är en av de sk "stora män" som startade industrier här som kom att ha en avgörande betydelse för Katrineholms utveckling.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser