Sevärdheter  Sevärdheter  Historia

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Fakta Karlstad

Karlstad är Värmlands residensstad och ligger vid den övre sidan av Vänerns strand. Staden ligger på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Därför bor ingen Karlstadsbo långt från vattnet.
I kommunen finns ca 80 000 invånare.

Historia
Staden grundades år 1584 av Karl IX, då fanns bara 45 hushåll. Som många andra städer har Karlstad drabbats av bränder. Den 2 juli 1865 ödelades nästan hela staden. Endast 7 av 241 gårdar återstod och till de byggnader som kunde räddas och som fortfarande står kvar hör biskopsgården, domkyrkan och några hus i kvarteret Almen.

Universitetsstad
Idag är Karlstad en universitetsstad. Vid Karlstads universitet studerar cirka 10 000 studenter och många av dem bor på campusområdet i stadsdelen Kronoparken norr om staden.

Kultur och fritid
Kommunen har ett rikt kultur- och idrottsutbud som lockar många både i och utanför kommunen. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat och en av de mest uppskattade är Gustaf Fröding. Han föddes på Alsters herrgård en halv mil öster om staden och numera är huset museum.Stadens stolthet är ishockeylaget Färjestads BK.
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser