Sevärdheter  Sevärdheter  Historia

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
 
I Karlstad är det alltid nära till vatten. Staden ligger på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Här kan du ta en skärgårdstur, fiska, paddla kanot, åka vattenskidor eller bara ta ett dopp mitt i stan.

Området har en omväxlande natur, från skogarna i norr till Vänern i söder. Här kan du till exempel vandra i Gustaf Frödings spår, på Frödingleden som förbinder Kroppkärrssjön med Alsterdalen. Passa samtidigt på att göra ett besök i Frödings födelsehem, Alsters Herrgård, som numera är minnesgård och café.

Karlstad har mycket att erbjuda, både vad det gäller kultur-, nöjes- och idrottsupplevelser.
Värmlands Museum har utställningar om landskapets kulturhistoria samt tillfälliga utställningar och olika program.
På sommaren kan du titta på skulpturutställningen i Museiparken utanför museet.

 


Karlstadsområdet är ett av de restaurangtätaste i Sverige. Här kan du pröva på allt ifrån Värmländska läckerheter som klarälvslax, älgkött eller nävgröt med fläsk, till mexikanska chitos.
I Inre Hamnen arrangeras varje år Hamnfestivalen. Då fylls hamnen med tusentals människor, kända och okända artister, spännande tävlingar och oväntade upptåg.
 
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser