Sevärdheter  Badstränder  Bilder  Sevärdheter  Karta  Världsarvsstad  Årliga evenemang

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se
Årliga evenemang i Karlskrona

Karlskronadagarna
I slutet av maj sjuder det i Karlskrona av årets första sommarevenemang med kulturmönstring, barnfestival, tävlingar för både gammal och ung, uppvisningar och musik och dans.

Lövmarknaden
KarlskronaDagen före midsommarafton varje år arrangeras Lövmarknaden på stortorget i Karlskrona. Marknaden har gamla anor som kommer sig av att bönderna åkte in till staden och sålde buskar och blommor som man lövade gårdarna med.
Fortfarande säljs mycket blommor och kransbinderskor sitter på Ristorgsbacken och binder midsommarkransar för försäljning. Numera har marknaden dock utökats med hundratals knallar som säljer allt från hemkokta karameller och lokala delikatesser till leksaker och korgmöbler.

Lyckå Kammarmusik Festival
I juli, går denna festival av stapeln i Lyckeby Strax utanför Karlskrona. På Lyckå Kammarmusik Festival känns klassikerna evigt unga och innehållet har en framtid och betydelse för kommande generationer. I Lyckåfestivalen har Bach, Mozart, Beethoven m fl sin givna plats och tillsammans med unga nytända stjärnor som gästar festivalen, utövas ett musicerande på mycket hög internationell nivå. Dessutom medverkar festivalens egen symfoniorkester Camerata Lyckensis. En stark mötesplats för musiken, konsten, artisterna och publiken i Mariagården i Lyckeby, vackra Lösens kyrka och anrika Augerums Gård.

Karlskrona Skärgårdsfest Ny festival i början av augusti varje år

Hembygdens dag

Firas den 19:e augusti varje år i den vackra Wämöparken. Folkdans, hantverk, musik, mat och och underhållning brukar stå på programmet. I Wämöparken finns också de pittoreska gamla stugorna som står öppna för besökare denna dag.

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser