Sevärdheter  Karlskoga  Museer  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Sevärdheter

Bergsmansgården
Den gamla bergsmansgården med anor från 1580-talet är vackert belägen med utsikt över sjön Möckeln och Karlskoga. Kaffeservering sommartid. Underhållning alla onsdagar i juli och tema-kvällar året om.Servering sommartid.

Boåsberget
Här finns ett underjordisk bergrumsanläggning på 20 000 kvm där Bofors hade sin granattillverkning under åren 1940-1991.

Granbergsdals hytta
Hyttan var i drift från 1642 fram till 1925. Du kan följa tackjärnsframställningens historia året runt. Sommartid är hantverksboden, Hyttboa och Kaffestugan öppen.För barnen finns Naturparken som lär om att vårda naturen, att uppleva och lära sig mer om den på ett roligt sätt.

Kurran i Källmo
"Kurran" i Källmo är det enda bevarade häradshäktet i västra Bergslagen, uppfört 1805 i anslutning till dåvarande tingshuset i Källmo.Hembygdsförening i Karlskoga Bergslags berättar mer om Kurran i Källmo!

Lunedet och Knappfors vid Bergslagskanalen
Är ett friluftsområde med badplatser, vandringsleder, utsiktspunkt, klättertorn, camping, kaffe- och matservering, kanotuthyrning och sommarkyrka.Vid slussen i Knappfors finns sommartid kvarn, smedja, lekplats, djurhage, hantverksbodar med utställningar i de gamla sinnerstenshusen och Knappfors handel.Från kajen vid slussen avgår sommartid passagerarbåten MS Nobella för turer på Bergslagskanalen. På vintern finns slalombacke med snökanon och skidspår och plogade banor för långfärdsskridskoåkning.

I Alfred Nobels kölvatten med MS Nobella
Är en Paketresa (Endast för gruppbokning) på Bergslagskanalen med passagerarbåten MS Nobella. .I priset inkluderas entré, båtfärd, lunch, för- och eftermiddagsfika samt kulturturism under hela färden.

Karlskoga Konsthall
Utställningslokalen med variende utställningar i Tingshusparken är inrymt i den före detta arrestlokalen till Karlskoga Tingshus, där Alfred Nobels testamente lagfors. I parken finns en bronsbyst av Alfred Nobel, J. Lundqvists skulptur Järnarbetaren och Arvid Knöppels Rådjuret samt en minnessten över Carl IX.

Rundtur i Alfred Nobels kölvatten med MS Nobella
Paketresa på Bergslagskanalen med passagerarbåten MS Nobella. Endast för gruppbokning.I priset ingår entré, båtfärd, lunch, för- och eftermiddagsfika samt kulturturism under hela färden. Vid önskemål ordnas busstransfer till och från hemorten.

Ekmansdalen
Namnet har området fått efter garvare Gustav Ekman som hade sin verksamhet till bäcken vid slutet av 1800-talet. Ett hyreshusområde byggdes på 1940-talet och då gjordes området iordning till stadspark. Parken rustades upp under 1980-talet och är nu en blomstrande oas i stadslandskapet.

Tingshusparken
Park runt Konsthallen som en gång var arrestlokal till Tingshuset i vilket Alfred Nobels testamente lagfors.
Blomsterprakten som under försommaren består av gula och blå penseer som ska föra tankarna till glassbomberna som serveras vid Nobelmiddagen. Skulpturerna Järnarbetaren och Boforsmonumentet, bronsbysten föreställande Alfred Nobel, Rådjuret och modellen i brons av Tingshuset finns att beskåda i parken. Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser