Sevärdheter  Karlskoga  Museer  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Museer
Alfred Nobel som Karlskogabo har satt sina spår. Hans hem, laboratorium och inte minst Nobelpriserna finns idag som ett minne av denna stora personlighet. Möt historien och de platser som speglar Alfred Nobels, bruksarbetarna och bergsmännens liv.

Bofors Industrimuseum vid Nobelmuseet i Karlskoga
I Stallet och Véboa, mellan Björkborns herrgård, Nobelmuseet i Karlskoga, och Alfred Nobel laboratorium. Här kan du följa Bofors industriella utveckling under mer än 350 år.

Nobelmuseet i Karlskoga
Nobelmuseet i Karlskoga visar Alfred Nobels sista svenska hem, Björkborns Herrgård, och laboratoriet där han utvecklade många av sina uppfinningar. Vid Alfred Nobels eget laboratorium finns Fiffiga Huset, en experimentverkstad med spännande experiment för barn i alla åldrar. I Stallet och Véboa, mellan herrgården och laboratoriet, finns Bofors Industrimuseum som visar Bofors industriella utveckling under mer än 350 år.

Skolmuséet Korpkullen
Skolinteriörer från 1890 och 1940, lägenhet från 1950-talet och utställning.

Idrottsmuseet
Bilder, priser, böcker och andra föremål om Karlskogas idrottshistoria. Kaffe och enkelt dopp finns att köpa.

Arbetarmuséet Gråbo
I ett stort kulturminnesmärkt område med röda hus och vita knutar, ligger detta museum, som visar hur bruksarbetarfamiljerna bodde och levde åren 1885, 1918 och 1942.Guidade visningar för skolklasser och grupper.Året runt visas utställningar av olika slag.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser