Sevärdheter  Kultur & natur

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Karlshamn - mitt i Sveriges trädgård

Karlshamn ligger mitt i Blekinge - Sveriges Trädgård - och sträcker sig från de djupa skogarna i norr ner till de yttersta öarna i havsbandet.

Kusten med sin underbara skärgård erbjuder det mesta för sommarens fröjder - bad från klippor och vida sandstränder, havsfiske och utflykter med någon av skärgårdsbåtarna.

Inlandets 200 småsjöar liksom alla strömmande vatten med världsberömda Mörrumsån i spetsen lockar till fiske. Alla spännande upptäcktsfärder du kan göra längs fina bil-, cykel- och vandringsleder. Karlshamn erbjuder många kulturupplevelser, nöjen, restauranger och shopping i ett myller av småbutiker. Det är inte utan anledning staden kallas för Blekinges handelscentrum.

 

Karlshamns vackra Carl Gustafs kyrka står mitt i staden vid torget. Den började byggas år 1681, men efter att grundmurarna färdigställts, fick arbetet avbrytas på grund av pengabrist. År 1686 återupptogs dock arbetet efter ritningar av Eric Dahlberg och Mathias Spieler, och kyrkan har tydliga likheter med ett annat av Spielers arbeten, nämligen Ulrika Eleonora kyrka i Stockholm. Efter ytterligare ett avbrott var så kyrkan färdig att invigas år 1702, och den fick då också sitt namn.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser