Evenemang Visa alla Övrigt Dans Föredrag Klubb Musik Musikaler Opera Revy - Show Teater
 
<< Oktober
2017
>>
Ti On To Fr
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast
Gå till företagets hemsida
Teater - Tillval PERNILLA WAHLGREN 12 okt 2018
Upsell 433
Fredag 12 Oktober 2018 20:00

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Klubb - Dolly Style L-O-V-E Tour
KalmarSalen
Lördag 13 Oktober 2018 18:00
Sveriges mest populära tjejgrupp är tillbaka! I höst åker Molly, Holly och Polly ut på en färgsprakande turné i kärlekens tecken: L-O-V-E Tour! Efter en lång tid i studion är Molly, Holly och Polly redo att träffa fansen igen.

Att Dolly Style är Sveriges mest unika popakt går inte att sticka under stol med. Sedan debuten med ”Hello Hi” i Melodifestivalen har de byggt upp en tro...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Teater - LÖGNEN - franskt nutisdram
Kalmar Teater
Måndag 15 Oktober 2018 19:00
En komedi om otrohet i goda vänners lag. Paul och Alice har bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Alice berättar för Paul att hon sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska de berätta eller inte? Då ringer det på dörren … Den hyllade franske romanförfattaren och dramatikern Florian Zeller (född 1979) har översatts till många språk och hans pjäser sprids över världen. Han räknas enligt The Guardian till ”Den mest spännande nya dramatikern i vår tid”.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Förbindelser med förhinder
Kalmar läns museum
Onsdag 17 Oktober 2018 18:00
Ann-Charlotte Magnusson, Räpplinge, är tillbaka med ett helt knippe nya berättelser om öländska kvinnor som hon vaskat fram ur arkiven. Det handlar dels om otillåtna relationer, dels om oönskade förbindelser som kvinnor lyckades slingra sig ur mot männens vilja och vars konsekvenser gick till avgörande i häradsrätterna. Som alltid när Ann-Charlotte berättar, ryms både tragiska och mer humoristiska inslag i historierna som handlar om öländska kvinnoöden från 1600-talets senare hälft. Ann-Charlotte Magnusson gav fyra utsålda berättarföreställningar på länsmuseet våren 2018 och vi är glada över att nu kunna hälsa henne välkommen tillbaka!   Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Exklusive lunch. Förköp. www.kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats.   Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här: www.kalmarlansmuseum.se/restaurang-kafe-angkvarnen

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Star for Life in concert
KalmarSalen
Onsdag 17 Oktober 2018 19:00
Star for Life in Concert är en fantastisk musikupplevelse för alla åldrar, med en stor kör med hundratals ungdomar från Kalmar, som tillsammans med artister från Sverige och Sydafrika ger Dig en oförglömlig kväll.

Medverkar gör Triple & Touch, den sydafrikanska artisten Thandiwe Mbobo och fantastiska Star Choir South Africa.
Övriga artister meddelas inom kort.

”Varm, varierande...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Teater - 18/10: En frid(a) för själen, lunch
Vallens soppteater, Kalmar teater
Torsdag 18 Oktober 2018 11:40

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - 18/10: En frid(a) för själen, after work
Vallens soppteater, Kalmar teater
Torsdag 18 Oktober 2018 17:15

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Lunchföreläsning: Radio Ellen och Kalmars dolda kvinnor genom historien
Kalmar läns museum
Fredag 19 Oktober 2018 12:00
Isa Edholm (f 1930) anställdes på Sveriges Radio 1972 och grundade 1981 Radio Ellen. Radioprogrammet var uttalat feministiskt och innehållet ofta kontroversiellt. Sedan 2006 bor hon i Kalmar där hon är aktiv som kursledare vid Senioruniversitet. Kurserna har bland annat handlat om att hitta och lyfta fram kvinnor från Kalmar som hittills varit dolda i historiens dunkel. Föredraget handlar om tiden med Radio Ellen och om dessa – numera bekanta - kvinnor. Isa Edholm fick Stora journalistpriset 1992 och utsågs till hedersdoktor vid Umeå universitet 2002 för sina insatser. Föreläsningen är kopplad till utställningen Årsrika som fokuserar på det positiva med att bli äldre. Välkommen att besöka utställningen i samband med föredraget!  SENIORSPECIAL: Fri entré för alla pensionärer, men förboka på www.kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor. Drop in i mån av plats.  Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här: www.kalmarlansmuseum.se/restaurang-kafe-angkvarnen.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Övrigt - Kalmar Vin & Champagne 2018
Nöjespalatset Sandra
Fredag 19 Oktober 2018 16:00
Kalmar Vin & Champagne 2018 - Nöjespalatset Sandra

Boka Biljett via Ticster

Gå till företagets hemsida
Övrigt - Historiequiz
Kalmar läns museum
Fredag 19 Oktober 2018 18:00
Vår Quizmästare Göran Modig ställer kluriga, luriga och roliga frågor om vår lokalhistoria, Sveriges historia och förstås om stora händelser genom tiderna, varhelst de kan ha ägt rum. Tävla gärna i lag för att öka chansen att bli quizmästare på museet. Till quizet har du möjlighet att beställa från vår goda kvällsmeny som vi varierar efter årstid och tillgång till de bästa råvaror som trakten har att erbjuda. Maten och fikat som serveras är tillagat och bakat på i huvudsak ekologiska och närproducerade råvaror. Museet har fullständiga rättigheter.   Historiequiz: 18:00-20:00.   Ps. boka i tid. Quizen blir ofta fullbokade snabbt!!

Boka Biljett via Nortic

FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast


Med reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser