Evenemang Visa alla Övrigt Dans Föredrag Klubb Musik Musikaler Opera Revy - Show Teater
 
<< Oktober
2017
>>
Ti On To Fr
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast
Gå till företagets hemsida
Föredrag - Året var 1918
Kalmar läns museum
Onsdag 7 November 2018 18:00
I november 1918 är det precis hundra år sedan freden slöts efter första världskriget. Tidigare hade tillvaron i Europa präglats av framtidstro. Men kriget grusade alla Fyra förhoppningar och året 1918 dominerades av pessimism och oro inför framtiden. Men kanske det fanns några ljusglimtar ändå? Historiker Peter Danielsson tar oss med hundra år tillbaka i tiden – till mellankrigstidens första år – och berättar om stora och små händelser som utspelade sig då.    Drop in i mån av plats.  Exklusivt erbjudande! Föreläsningen är en del av ett samarrangemang med Kalmar kammarmusikförening. Ta del av Peter Danielssons föreläsning den 7 november och avnjut konserten Vid första världskrigets slut med Lövstabruks Kammarsolister pianokvintett som framför verk av A Schönberg, R V Williams, M Ravel, F Kreisler och E Elgar i Gröna salen på Kalmar slott onsdagen den 14 november klockan 19.00. 

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - CARMEN - en föreställning från Malmö Opera
Kalmar Teater
Onsdag 7 November 2018 19:00
I höstens turnerande kammaropera med Malmöoperan  möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne. Carmen är en opera om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta? Information om arrangemanget: Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och blev världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken. I danska regissören Anne Barslevs poetiska turnéversion tolkas Carmen av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Sarah Klang
KalmarSalens Glasveranda
Onsdag 7 November 2018 21:00
Poplöftet med det smärtande hjärtat avslutar årets GLAS-kvällar!
Vi vågar påstå att detta är det bästa vi hört på länge.

Sarah Klang har varit namnet på allas läppar i på sistone.
Från den omtalade konserten på förra årets Way Out West och ett knäckande bra framträdande på Reeperbahn Festival i Hamburg – till utsålda spelningar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Den s...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Musik - 8/11: Lill-Babs – Leva livet! Lunch
Vallens soppteater, Kalmar teater
Torsdag 8 November 2018 11:40

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - 8/11: Lill-Babs – Leva livet! After work
Vallens soppteater, Kalmar teater
Torsdag 8 November 2018 17:15

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Revy - Show - Al Pitcher - Sverige Syndrome
KalmarSalen
Fredag 9 November 2018 19:30
Al Pitchers hyllade standup-show Sverige Syndrome har varit en publikframgång som under hösten och våren spelats för utsålda hus i hela landet. Med endast ett fåtal biljetter kvar på vårens turné står det nu klart att publiken ges en chans att se sista föreställningarna hösten 2018.

Utomlands har Sverige Syndrome också rönt stora framgångar: två föreställningar, både en ordi...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Opera - MARNIE - en Live på bioföreställning från Metropolitan
Kalmar Teater
Lördag 10 November 2018 19:00
Nico Muhlys Marnie bygger på Winston Grahams roman, som i sin tur inspirerade Alfred Hitchcocks spännande thriller. Operan har sin USA-premiär på Met under säsongen.Isabel Leonard gör titelrollen mot Christopher Maltman som hennes utpressande make Mark Rutland, Iestyn Davies är hans bror Terry, Janis Kelly är fru Rutland, och hyllade mezzosopran Denyce Graves är Marnies mor. Robert Spano gör sin Met-dirigentdebut.Marnie är en sambeställning och en samproduktion med English National Opera, där operan hade världspremiär 2017. I samarbete med Folkets Hus och Parker

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - JOHAN BODING & NIGHT OF QUEEN - FREDDIE FOREVER
KalmarSalen
Lördag 10 November 2018 19:30
JOHAN BODING & NIGHT OF QUEEN – FREDDIE FOREVER

Under 2016-17 spelades hyllningen "Freddie 70 Years" till Queen & Freddie 50 gånger med översvallande respons!

Mottagandet från publiken kan bara sammanfattas med två ord - TOTAL SUCCÉ !

Nu är uppföljaren här - "Freddie Forever"!
Bakom produktionen står Erik Rynefors och på scenen regerar Johan Boding, alias "King of Queen" - uppback...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Övrigt - Kronandagen
Kalmar läns museum
Söndag 11 November 2018 11:00
Tillsammans tar ni del av ett välfyllt smörgåsbord av föreläsningar och aktiviteter för stora och små som på ett eller annat sätt anknyter till Kronan – stormaktstidens största och stoltaste regalskepp.  Detaljerat program meddelas på www.kalmarlansmuseum.se när dagen närmar sig. 

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Berättarkväll: 40 år med Lokalteatern
Kalmar läns museum
Onsdag 14 November 2018 18:00
”För 40 år sen blev jag uppsökt av Lokalteatern som bad mig att göra ett inhopp ett dygn innan premiären av Torgspel förbjudes. Tio år senare började jag regissera dem. Ytterligare tio år senare var jag med och skapade begreppet ”frossa” på olika teman, det vill säga föreställningar på restaurang med mat, musik och förhoppningsvis meningsfull underhållning. Nu har jag ytterligare 20 år senare varit med och gjort en Jubelfrossa av deras 40 år som amatörteatergrupp. Vaffödå? Det berättar jag om den här kvällen.”

Boka Biljett via Nortic

FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast


Med reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser