Evenemang Visa alla Övrigt Dans Föredrag Klubb Musik Musikaler Opera Revy - Show Teater
 
<< Oktober
2017
>>
Ti On To Fr
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Kalmar - Evenemang - Föredrag
 

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast
Gå till företagets hemsida
Föredrag - Slagfält Kalmar
Gröna Salen
Onsdag 8 Augusti 2018 18:30
Föreläsning med anledning av utgrävningarna i Kalmarsundsparken av slottets guide Jannica Hovenäs. Samt visning av ett av slottets kanontorn. Närvarar gör även arkeologen Magnus Stibéus och slagfältsarkeologen Bo Knarrström. Biljetter återköps ej.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Arkeologidagen för barn.
Gröna Salen
Söndag 26 Augusti 2018 11:00
Kl. 11.00 – 12.00 Slagfältsarkeolog Bo Knarrström visar vapen och rustningar från 1400-1600- talen och arkeologen Magnus Stibéus visar arkeologiska fynd ifrån grävningar runt slottet och slagfältet i Kalmarsundsparken. Kom och se och lyssna på hur en arkeolog arbetar!

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Arkeologidagen: Senaste nytt från Sandby borg!
Kalmar läns museum
Söndag 26 Augusti 2018 12:30
I juni 2018 genomfördes ytterligare en arkeologisk undersökning på Sandby borg. När Arkeologidagen går av stapeln får du träffa projektledare Helena Victor som berättar om årets spännande grävning och visar de senaste fynden. I entréavgiften ingår besök och visningar av museets övriga utställningar!   Hålltider för programpunkter: 12:30 - 13:30 Föreläsning 13:30 - 14:30 Fyndvisning

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Arkeologidagen
Gröna Salen
Söndag 26 Augusti 2018 14:00
Arkeolog Magnus Stibéus berättar om utgrävningar runt slottet och dess närhet.Mycket har man funnit i de senaste årens utgrävningar, begravda skelett, lusthus från Gustav Vasas tid och lämningar som ger spår och förståelse till Kalmar Stads begynnelse. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström visar vapen och rustningar från 1400-1600- talen och arkeologen Magnus Stibéus visar arkeologiska fynd ifrån grävningar runt slottet och slagfältet i Kalmarsundsparken. Kom och lyssna till de senast rönen om Kalmar stads och Kalmar Slotts historia. Föreläsning och visning. Biljetter återköps ej.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Leonardo da Vinci: On Invention
Gröna Salen
Onsdag 5 September 2018 19:00
Välkommen till en spännande föreläsning om Leonardo Da Vinci och hans uppfinningar! Dr Matthew Landrus från University of Oxfords historiska fakultet kommer exklusivt till Kalmar och föreläser! Han kommer berätta om Leonardos färdigheter som konstnär och ingenjör med inriktning mot hans undersökande och innovativa strategier och uppfinningar. Se Leonardos arbete i ett nytt ljus och lyssna till Dr. Matthew Landrus tolkningar av de ursprungliga syftena av Leonardos ikoniska projekt, bland annat  Nattvarden och hans många militäriska uppfinningar. OBS! Föreläsningen hålls på engelska. Biljetter återköps ej. Soppan serveras i Slottsrestaurangen INNAN föreläsningen från kl 16.30.  

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Så tränar du för att bli äldre
Kalmar läns museum
Onsdag 19 September 2018 18:00
”Vi tränar inte för att hålla oss unga, vi tränar för att bli gamla oavsett om vi är 40 eller 75.” Det säger Daniel Strandberg, PT på Friskis och Svettis i Kalmar. Under kvällen berättar han om hur vi bäst tränar hjärta, rörlighet, stabilitet och styrka i olika faser av livet. För att bli äldre – och för att må bra medan vi lever.  Föreläsningen är kopplad till utställningen Årsrika som fokuserar på det positiva med att bli äldre. Välkommen att besöka utställningen i samband med föredraget!   SENIORSPECIAL: Fri entré för alla pensionärer, men förboka på www.kalmarlansmuseum.se/bokning för att säkra din plats. Bokningsavgift: 10 kronor. Övriga 50 kronor. Drop in i mån av plats.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Så minns vi F12
Kalmar läns museum
Onsdag 3 Oktober 2018 18:00
Kalmar kungliga flygflottilj, F 12, invigdes 1942, mitt under brinnande världskrig. Den 30 juni 1980 halades flaggan för sista gången. Thomas Ermeskog, stridspilot och senare trafikflygare, tjänstgjorde på F12 mellan 1968 och 1974. Han inleder kvällen med att berätta och visa bilder från F12:s historia. Därefter är ordet fritt, och vi delar minnen från tiden på F 12 med varandra.  Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. www.kalmarlansmuseum.se/bokning Förköp. Drop in i mån av plats. 

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Bland glödande rör och vindlande vinyler i femtiotalsjazzens fotspår
Kalmar läns museum
Fredag 5 Oktober 2018 18:00
En sångerska med trio kommer även att framföra levande musik från samma epok.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Integration, Kulturkrockar - Likheter
KalmarSalens Glasveranda
Tisdag 9 Oktober 2018 08:30
“För första gången på tre decennier toppas listan på viktigaste samhällsfrågor
och samhällsproblem inte av välfärds och sysselsättningsfrågor utan av immigrationsfrågor.”
(Källa: SOM-institutet)
Många av de migranter som nu kommer till Sverige har sin bakgrund i en kultur där klan-, släkt-,
och religionstillhörighet intar en dominerande roll. Vad händer i mötet med Sverige,...

Boka Biljett Ticketmaster

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Berättarlunch: Förbindelser med förhinder
Kalmar läns museum
Onsdag 10 Oktober 2018 12:00
Ann-Charlotte Magnusson, Räpplinge, är tillbaka med ett helt knippe nya berättelser om öländska kvinnor som hon vaskat fram ur arkiven. Det handlar dels om otillåtna relationer, dels om oönskade förbindelser som kvinnor lyckades slingra sig ur mot männens vilja och vars konsekvenser gick till avgörande i häradsrätterna. Som alltid när Ann-Charlotte berättar, ryms både tragiska och mer humoristiska inslag i historierna som handlar om öländska kvinnoöden från 1600-talets senare hälft. Ann-Charlotte Magnusson gav fyra utsålda berättarföreställningar på länsmuseet våren 2018 och vi är glada över att nu kunna hälsa henne välkommen tillbaka!   Entré: 75 kr med årskort/125 kr utan. Exklusive lunch. Förköp. www.kalmarlansmuseum.se/bokning Drop in i mån av plats.   Varför inte avnjuta din lunch på museet före eller efter lunchföreläsningen? Se meny här: www.kalmarlansmuseum.se/restaurang-kafe-angkvarnen

Boka Biljett via Nortic

 

Lägg till evenemang

  Fler Next  LastLast


Med reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser