Sevärdheter  Kultur  Sevärdheter  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Jönköping, vacker omnejd

Jönköping med sin vackra omnejd bjuder många möjligheter till utflykter.

Bergsbruket Taberg, ett par mil söder om Jönköping, har varit viktig för industrin i århundraden, och man guidas igenom historiens olika varianter på Järnmalmsbrytning och en rad sevärdheter.

Här finns också ett av de bästa äventyrsbaden i Sverige; Rosenlundsbadet, med 50 metersbana, äventyrsbad, 10 m hopptorn, ångbastu och mycket mer för alla åldrar.

Ett härligt utflyktsmål inne i staden är Stadsparken där man kan se en samling historiska träbyggnader, inhägnader med bl a getter, får och hjortar, samt ett fågelmuseum som sägs ha Skandinaviens största samling med uppstoppade fåglar.

Stadsparken
Den över 100-åriga stadsparken ligger väster om staden med milsvid utsikt över Vätterbygden. Stadsparken har naturparkskaraktär. Här finns ett fågelmuseum som är byggnadsminne, arboretum med ett stort antal träd och buskar, djurhägnader, minigolfbana, dansbana och kommunens största lekplats.

Dunkehallaåns dalgång
Dunkehallaleden går i Dunkehallaåns dalgång från Kortebovägen vid Vätterstranden till Dalvik på Jönköpings västra höjder. Här grundlades Jönköpings första industrier för flera hundra år sedan oc vid de många vattenfallen finns rester kvar av dessa. På varje plats utmed leden, där en industri legat, finns en skylt som berättar om den verksamhet som en gång varit.

Rosenlunds rosarium
Rosariet med sinnenas trädgård är placerat mellan Jönköping och Huskvarna, inte långt från Vätterstranden. I rosariet finns över hundra olika rossorter. Sinnenas trädgård bjuder på en härlig blomsterprakt av främst perenna växter, tänkta att tilltala alla våra fem sinnen.

Skogskyrkogården
Skogskyrkogården i Jönköping är med sin speciella skogsmiljö en av landets vackraste, internationellt känd och kulturminnesförklarad sedan 1996. Den ursprungliga skogen och topografin har utnyttjats på ett fint sätt och gett en mycket stämningsfull kyrkogård som även fungerar som naturpark.

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser