Sevärdheter  Sevärdheter  Kärnan  Utflyktsmål

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Fredriksdal museer och trädgårdar är en plats för fotvandringar genom tiden i miljöer som sakta men säkert försvinner från vår vardag om de inte bevaras för framtiden. På Fredriksdal kan man se allt från mycket gamla bondesamhällen och hantverksverkstäder till den grafiska utvecklingen och tryckerikonsten fram till våra dagar. Det finns autentiska inslag som bland annat frisersalong, handskmakare, apotek, tandläkaremottagning och inte minst en speceributik från sekelskiftet med tidsenliga varor. Där kan man exempelvis köpa hantverksmässigt framställda borstar och hemlagat godis.

 

Fredriksdals herrgård är den naturliga utgångspunkten för anläggningen. Herrgården uppfördes under 1700-talet och donerades 1918 till Helsingborgstad av konsuln Oskar Trapp (som även är namne åt en restaurang vid Kärnans fot). Enligt donatorns önskemål skulle Fredriksdals herrgård och domäner användas som friluftsmuseum för att visa svunna tiders Skåne i allmänhet och historiska miljöer från Helsingborg.

 

För florister och andra intresserade av växtriket har Botaniska trädgården en hedervärd och systematiskt upplagd botanisk trädgård. Här finns såväl utdöende lokala arter som importerade, intressanta och sällsynta växter. Här finns även medicinal- och kryddväxter i rikt antal och nog för att fånga intresset hos de flesta, även även hos den mest inbitna stadsbo.


Fredriksdalsteatern är nog känd för de flesta bland annat genom Nils Poppe och hans högst komiska sommarföreställningar där. Poppe satt länge som teaterchef för Fredriksdalsteatern men har nu lämnat över detta ansvar till sin kollega på scenen, Eva Rydberg. Biljetter till föreställningarna bör av erfarenhet beställas i god tid, eftersom de brukar vara slutsålda långt i förväg. Men för de som lyckas få biljetter utlovas en oförglömlig afton på utomhusteatern. Varje sommar lockar den inte helt okända Eva Rydberg med spex och nya upptåg.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser