Sevärdheter  Sevärdheter  Kärnan  Utflyktsmål

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Denna 900-åriga, förmodligen äldre, stad har under långa tider varit i dansk ägo. Helsingborg ligger vackert vid Öresund, och är känt för sina slott och parker som omger staden.

Idag kan man åka över sundet till danska Helsingör, något som många svenskar utnyttjar för att handla till lite förmånligare priser. Det är också ett strategiskt läge, nu när avstånden till Europa minskar.

 

I friluftsmuséet Fredriksdal kan man ströva kring herrgården i de gamla stadskvarteren. Här kan man stanna till för en picknick i skön natur, se den vackra botaniska trädgården eller Grafiska Muséet, och njuta av teater i det fria på Friluftsteatern. Här spelade Nils Poppe under många somrar, tills Eva Rydberg tog över som teaterdirektör.

 

Ett annat vackert utflyktsmål är slottet Sofiero, där man möts av en fantastiskt prunkande park, omgiven av skog och hav. I dag ordnas där dessutom evenemang såsom konserter och utställningar.

I innerstaden kan man bl a se Mariakykan, i gotisk stil, som påbörjades i början av 1300-talet. Där man kan beskåda en minnestavla över kompositören Diderik Buxtehude, som under en tid på 1600-talet var organist i kyrkan. Om Helsingborgs stora framgångarna inom industri, handel och sjöfart vittnar det nygotiska Rådhuset från 1897. Det är från dess 65m höga torn man vid olika tidpunkter hör melodier över staden. På många vykort från staden ser man tornet Kärnan, ett 600 år gammalt vakttorn, som dock bara är 35m högt, men har 4,5m tjocka väggar.

I Helsingborg finns utmärkta shopping-stråk, och för de sportintresserade bjud det ypperlig fotboll på Olympias fotbollsläktare, med plats för 16 000 åskådare. Eller varför inte ta ett dopp vid någon av de fina stränder som staden har att erbjuda. Är man kulturintresserad finns det bl a konserthuset och stadsteatern med tre scener att välja på. Där visas allt från stora till små produktioner och gästspel. Dessutom ståtar Helsingborg med en egen symfoniorkester.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser