Evenemang Visa alla Övrigt Föredrag Musik Opera Revy - Show Teater
 
<< November
2017
>>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

 
Gå till företagets hemsida
Teater - Vem? - Månteatern
Vita Salongen
Fredag 2 November 2018 14:00
Barnföreställning 3-6 år. En liten föreställning om de stora känslorna. Möt Nalle, Fågel, Katten, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra och vardagliga trassliga situationer. Kryp in i vår visuellt kittlande och musikaliskt nyfikna VEM-värld full av knöliga, luddiga och roliga känslor, relationer och VEM-djur. 40min, Ej paus.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - QUATTRO: Barbara Hendricks, sopran & Roland Pöntinen, piano
Röda Salongen
Söndag 4 November 2018 16:00
Barbara Hendricks är född i Arkansas, USA, tog examen i matematik och kemi innan hon började studera vid Juilliard School of Music i New York. Hennes lärare där var Jennie Tourel, om henne och hennes betydelse skriver Barbara Hendricks utförligt i sin självbiografi ”Min röst”, 2010. Tidigt flyttade hon till Europa med Frankrike och Schweiz som sin bas men är numera svensk medborgare och bosatt i Sverige sedan många år.   Barbara Hendricks karriär har kommit att utspelas på högsta internationella nivå. Raden av orkestrar, dirigenter och medmusikanter är imponerande. Så är också hennes repertoar som spänner över opera, Lieder, nyskriven musik och, inte minst, jazz och spirituals. Sedan 20 år tillbaka är Barbara Hendricks starkt engagerad för världens flyktingar, bland annat som ambassadör för UNHCR, FN:s flyktingorgan.   Roland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess framträtt med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonics i Hollywood Bowl, med Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall. Han har gästat många framträdande festivaler och samarbetat med en mängd stora artister. Tilltalas särskilt av intimiteten i recitalformen och av att komponera spännande program.     Arr: Kultur Hässleholm och Hässleholms Konsertförening i samarbete med Musik i Syd   Längd: 1 tim och 30 min inkl. paus

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Axel Schylström - BRÄND
Röda Salongen
Tisdag 13 November 2018 18:30
Med en avslappnad blandning av humor och seriositet delar Axel Schylström med sig av sina många nyttiga livserfarenheter. Med jämna mellanrum åker gitarren fram och publiken får i avskalad form avnjuta en av Sveriges absolut starkaste soul-pop-röster.  Under föreläsningsshowen berättar också Axel om de knep han använde sig av för att finna sin motivation och inre drivkraft. Han lyckades sätta upp mål när livet var allt annat än lätt. Brännskadeolyckan år 2012 som nästan tog Axels liv kunde ha blivit slutet – istället blev den bara början. Vi tas med på resan från blodiga lakan och en kamp för livet – till Melodifestivalen, Idol och livet med ärr i rampljuset.  Hur gör man egentligen för att finna styrka mitt i motgången? Hur motiverar man sig själv till att varje dag våga ta risker? Hur når man allt man någonsin drömt om?  Kvällen är motiverande och underhållande och passar både unga som äldre.  Om Axel År 2012 förändrades livet drastiskt för Axel Schylström. En allvarlig brännskadeolycka lämnade honom ärrad för livet och raserade därmed hans pågående elitsatsning inom fotboll. Efter år av intensiv rehabilitering kom Axel tillbaka till ett helt förändrat tonårsliv. Plötsligt stod hans handikapp helt i fokus för omgivningen, men Axel lät sig inte nedslås. Den långväga drömmen om att bli artist tog honom till TV4:s Idol 2015, där det stora musikaliska genombrottet kom. Hela svenska folket berördes av Axels sylvassa popröst, och på bara några månader blev han en folkkär figur på den svenska musikhimlen. Idol-äventyret följdes upp av skivkontrakt, flertalet singlar, turnéer som både artist och motivationsföreläsare, samt deltagande i Melodifestivalen. Det egenskrivna bidraget ”När ingen ser” gjorde stor succé och belönades år 2017 med en guldskiva.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Föredrag - Bokens Dag 2018
Röda Salongen
Lördag 17 November 2018 13:00
Välkommen till en dag i bokens och litteraturens tecken! Redan kl. 12.30 startar det i foajén, kom och mingla med eftermiddagens spännande författare. På scenen i Röda salongen startar programmet kl. 13 med föredrag och författarsamtal som leds av Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet och Pernilla Ekdahl, Norra Skåne.   Bokens dag 2018 gästas bl. a. av författarna: Anders Roslund är aktuell med nya thrillern Tre timmar och i höst blir det Sverigepremiär för den amerikanska filmatiseringen för hans och Börge Hellströms Tre sekunder. Agnes Lidbeck aktuell med boken Förlåten, en historia om relationen om två omaka systrar. Våren 2018 kom också diktsamlingen Ur. Jonas Hassen Khemiris nya roman, Pappaklausulen, handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Maja Lundgren är aktuell i höst med Den skenande planeten, en skruvad framtidsberättelse, präglad av humor och berättarglädje. En Pompeji i science fiction-miljö. Fika ingår!

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - Carmen - Malmö opera
Röda Salongen
Söndag 18 November 2018 16:00
Carmen är världens mest spelade opera och har en mängd berömda musikpärlor. Den handlar om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vi möter den frihetsälskande Carmen och den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och bryter mot lagen. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne. 2tim inkl 20min paus.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - I Juletid 2018
Röda Salongen
Tisdag 27 November 2018 19:00
Nu innevarande år 2018 firar Christer Sjögren 50 som artist! Och som del i detta firande deltar Christer Sjögren återigen som gästsolist i Sveriges största julturné I Juletid. Övriga ensemblemedlemmar är som vanligt Magnus Johansson och Marcos Ubeda. Och traditionsenligt i Hässleholm medverkar även Röke Blås. Det blir alltså både jubileums- och julstämning denna speciella julkonsert!Det kan påpekas att även om Christer är gäst i år igen i I Juletid, så är det en ny show med nytt innehåll. Eller som vi brukar säga: Samma gran, men med nya kulor!

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Musik - Julkonsert med Kulturskolans slagverksensembler
Blå Salongen
Onsdag 28 November 2018 18:30
Fantastiskt att höra Julens härliga melodier med alla de olika instrumenten i slagverksfamiljen såsom marimba, xylofon, vibrafon mfl. Längd ca 1 tim, ej paus.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - Mera Max - Teater Sagohuset
Vita Salongen
Lördag 1 December 2018 14:00
Barnföreställning 1-3 år. Välkomna till ön där det finns varmt ljus för alla sinnen, ett rum som blir härs och tvärs och där bollar studsar fram och snören balanserar. Mera Max är en stämningsfull och konstnärlig upplevelse, där gräset växer på sin alldeles egen ö.   40min ej paus.

Boka Biljett via Nortic

FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

 


Med reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser