Sevärdheter  I omgivningen

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Sinclairsholm är ett gods och man kan fem söndagar om året erbjudas guidade turer med kaffeservering, utan förbeställning. Det grundades år 1620 av det danska riksrådet Anders Sinclair. På godset ligger Gumlösa kyrka, landets äldsta tegelstenskyrka, invigd år 1192. År 1749 besöktes godset av Carl von Linné, det var hans första stopp på den skånska resa.

Vannaröds slott uppfördes år 1890 av Christian Barnekow. Sevärt inne i slottet är en riddarutrustning och ett flertal kakelugnar och antikviteter. Kring slottet finns en naturskön park.

Bygden är rik på fornminnen. Bland de mest utmärkande är gravfältet Mala Stenar som är en av Göingebygdens största järnåldersgravfält med sex skeppssättningar, 43 resta stenar, en rund skeppssättning och ett sexhundra meter långt hålvägssystem. Stångabjär, Bröt-Anunds grav, Häglinge gravfält och Hälleberga Backes fornborg är bara några av de andra spännande urtida sevärdheterna som finns kring Hässleholm.

Den nittio mil långa Skåneleden går genom allt från de djupa Göingeskogarna till det ljuvliga kustlandskapet i Båstadtrakten. Leden består av sex stycken olika vandringsleder, uppdelade i etapper. Kust till kust och Nord till syd korsar varandra inom Hässleholms gränser. Vedema är ett fint strövområde att rekommendera och det är dessutom speciellt anpassat för rörelsehindrade. Ubbalt är ett naturreservat öster om Vittsjö. Magle Våtmark är favoriten bland de som ägnar sig åt fågelskådning.

Sevärdheter kring staden
Hovdala Slott är en sätesgård med medeltida anor. Hovdala anfölls 1678 av en större truppstyrka bestående av snapphanar och retirerande dansk trupp. Slottet belägrades och intogs av angriparna efter 30 timmars strid. Allt brändes ned förutom porttornet som de svenska soldaterna lyckades försvara. Man ser en idag spår av kulhål och huggmärken i de stora ekportarna och den bössa som stals därifrån av Lille-Mats.

Hässleholmsgården används för förenings- och fritidsändamål och här finns även inrymt STF:s vandrarhem, vagns- och jordbruksmuseum. Strövområden och motions-slingor finns i anslutning till gården. Det är en herrgård av medeltida ursprung, som omtalas första gången vid 1500-talets mitt. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes år 1819, medan flygelbyggnaderna är från 1780-talet.
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser