Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål  bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Halmstad för natur- och sportintresserade

När det gäller havsbad i Halmstads omgivning finns det Steninge. Insjöbad och kanotvatten är det Tönnersjö, Toftasjön, Simlångsdalen. Bra fiskevatten är Nissan(lax/öring), Vattenmagasin i Lagan. Genom staden flyter Nissan som på senare år blivit ett lekvatten för lax.

För den sportintresserade finns det två stora glädjeämnen i Halmstad - å ena sidan dess mycket populära fotbollsklubb: Halmstads BK, som på Örjans Vall spelar sina hemma matcher, och som faktiskt blev svenska mästare 1997 - och å andra sidan dess handbollslag: Drott, som i Sannarpshallen spelar sina mycker populära hemmamatcher, och som faktiskt tog SM-guld i år (1999).

Halmstad är även en av Sveriges stora golfstäder, med inte mindre än 7 stora fina banor, och för golfälskaren finns här det stora provet: att under 5 dagar spela, Halmstads LångGolf, som går på samtliga hål i Halmstad.

I naturskön omgivning på Galgberget i norra delen av staden ligger Friluftsmuseet med gamla tiders bebyggelse och liv och ett skolmuseum, autentiskt uppbyggt. För den naturnära personen är ett besök i Simlångsdalen - en naturskön och sägenomspunnen trakt en kort bilfärd österut från innestaden. Här erbjuder Fylleån fina möjligheter för både vandring och kanoting ut mot havet.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser