Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål  bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Halmstad - sevärdheter

Det gamla korsvirkeshuset Tre Hjärtan och siluetten av S:t Nikolai Kyrka, en av de få byggnader som klarade den stora branden 1619 och ger torget dess karaktär. Här mynnar också Storgatan som är innerstadens verkliga pulsåder. På sommaren kantas den av av utomhus-restauranger och under kvällarna tycker man sig vara i Sydeuropa. Vid Norre Torg ligger den gamla stadsporten Norre Port, genom vilken man kommer in i oasen Norre Katts Park. På andra sidan parken ligger Museet i Halmstad med utställning av sydsvenska bonadsmålningar.

 

Här finns även halländsk konst, sjöfartsavdelning och Sveriges vackraste landskapsmodell. I Marinstugan vid Dragvägen visar Flottans män minnen från havet. Martin Luthers kyrka är Skandinaviens första stålkyrka och berömd för sin akustik.

Halmstad är världsberömda rockgruppen Roxettes "hemstad" - och det finns en rik musikalisk tradition i och kring Halmstad. Brottet vid Simstadion är en populär utomhusscen. Kyrkorna i och kring Halmstad bjuder ofta på musikaliska arrangemang och under flera år har man i stadens omnejd anordnat visfestivaler. Fyrverkerifestivalen och internationella musikveckan i Martin Luthers kyrka är andra musikaliska sommartraditioner.

Kustvägen mellan Halmstad och Steninge är en attraktion. Man färdas utmed havet genom ett vackert kustlandskap. Simlångsdalen bjuder på djupa skogar och ett särpräglat sjölandskap. Haveerdals Naturreservat är ett strövområde i typisk strandskog. Vilshärad och Haverdal är nästa bukt med härliga sanddyner och barnvänligt bad. Hela havsbukten bjuder på goda möjligheter till windsurfing för den intresserade. Haverdal är ett flygsandfält mellan två tydligt skönjbara linjer, en innanför stranden och en äldre i den östra delen. I den inre linjen finns en ca 36 meter hög dyn. Här finns de bästa utsiktspunkter i Halland.

Läs mer på nästa sida--->Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser