Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål  bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Halmstad - rik historia och ett stort kulturarv

Halmstad var en viktig stad under medeltiden och det är en stad med en rik historia och ett stort kulturarv. Det var den danske kungen Christian IV som, på 1600-talet, lät bygga slottet och befästningsvallen runt den mycket gamla stadskärnan.

Staden har en markant dansk prägel vilka bl a tar sig i uttryck runt gågatorna där uteserveringar trängs med affärerna i solskenet. Stadens vapen med tre hjärtan, är i själva verket en gåva från den danske kungen för att stadens invånare så tappert försvarade sig i kampen mot svenskarna - en kamp som dock i slutändan visade sig bli förlorad.

 

Halmstad är också ett expansivt kunskapscentrum, vars högskola varit först med ett antal tekniska utbildningslinjer. Det är en kontinental stämning för Halmstad, och nöjeslivet går för högtryck året om.

En av de absolut kändaste delarna av staden är Tylösand, där den milslånga stranden bl a pryds med EU:s symbol för god säkerhet och ren natur. De angränsande badstränderna är Ringenäs och Frösakull. I Tylösand finns berömt konferenshotell, känd golfbana, tennisbanor, rhododendronpark, S:t Olofs Kapell, bra restauranger - och en stämning man gärna söker sig tillbaka till.

Lilleputteland finns på Gamla Tylösandsvägen, det har byggts upp miniatyrer av kända svenska miljöer och det finns åkattraktioner för både barn och vuxna. Det här är en härlig stad att "flyta omkring i". Fortsätter man Kyrkogatan ner kommer man till Broktorpsgården, ett välbevarat korsvirkeshus från 1600-talet. Titta in på gården och se hur man levde för 300 år sedan. På stora Torg är torghandeln livlig.

Läs mer på nästa sida--->

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser