Sevärdheter  Grebbestad  Bilder 1  Bilder 2  Bilder 3  Tanumstrand

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

GREBBESTAD är en service- och turistort i Tanums kommun, Bohuslän. Här finns allt från sandstränder och gravfält till fornnordisk stenlabyrint. Labyrinten vid Ulmekärr är i väldigt fint skick och är värd ett besök. Vid Folkeröds hembygdsgård erbjuds du en naturupplevelse. Sommartid kan du delta i mysiga viskvällar. Passa också på att lyssna på de spännande berättelserna om Bohuslän på Falkeröd. Tjurpannan är naturreservatet som bjuder på en vacker miljö med branta klippor, ett ovanligt växtliv och det stora havet. Grebbestads egen playa är Badstranden mitt i Grebbestad. Stranden har även blivit hyllad av EU:s blåa flagga.

Bryggan
Grebbestads pulsåder är hamnen och den 200 meter långa Bryggan, som inbjuder till ett av västkustens nöjen — njutningsfulla promenader utmed havet. Stora delar av den pittoreska gamla bebyggelsen finns bevarad.

Hummer
I Grebbestad landas hälften av all Sveriges hummer, en ännu större andel av burfångade kräftor och praktiskt taget alla landets ostron. Tillsammans med räkor och krabba grundar detta Grebbestads rykte som "Skaldjursmetropolen".

Grebbestadskarnevalen
Grebbestadskarnevalen, tidigare kallad Badortens dag, introducerades 1922 och går varje år av stapeln den andra lördagen i juli och har blivit västkustens äldsta, största och gladaste karnevalståg.

Inom Tanums kommun erbjuds stora variationer i form av naturupplevelser. Här finns kustbyggd och fjälltrakter, brusande hav och stilla skogssjöar, djupa fjordar och mjuka sandstränder. Även historiskt sett är kommunen mycket variationsrik.
De mest kända förhistoriska lämningarna är hällristningarna vid Vitlycke, världsarvs-skyddade av UNESCO.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser