Sevärdheter  Lite historia  Hamnen  Skiftande stad  Nöje, Kultur och Mat  Museér  Skärgården  Göteborgskalaset

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Göteborg Sevärdheter - Skiftande stad

Göteborg sevärdheter

Göteborg är idag Sveriges andra största stad med över 600.000 invånare. Ofta liknas staden vid San Francisco, för i denna västkuststad finns liksom i den amerikanska gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskeresturanger.

I Göteborg är det aldrig långt till nöjen, natur och sevärdheter. Trots dess storstadsprägel har den en utpräglad småstadscharm.

Göteborg Sevärdheter - Arenor

Det finns möjlighet att njuta av både stadsatmosfär, gröna skogar och salta vatten i Göteborg utan att behöva åka alltför långt. De gamla livliga arbetarkvarteren Haga fem minuters promenad från Göteborgs stadskärna tar en tillbaks till äldre tiders pittoreska miljö, med personlig betjäning i småbutiker, antikbodar och hos hantverkare. Här finns möjligheten att sitta ner i lugn och ro och äta vegetariskt, exotiskt eller husmanskost, eller varför inte stanna till på något av den mångfald av kaféer som Göteborg är känt för.

T o m de stora arenorna Ullevi och Scandinavium ligger mitt i stan. Hit kommer de riktigt stora artisterna och det är också här som de enorma årliga sportarrangemangen äger rum. Ullevi är Sveriges största stadion med en publikkapacitet som inte motsvaras någonstans i Sverige. För fotboll och friidrott finns 43 200 sittplatser varav 20 000 under tak. Vid musikgalor upp till 60 000 platser, varav 25 000 ståplatser på planen, och varje år är fyllt med internationella idrottsmästerskap, stora musikgalor och nya spännande sport- och showupplevelser.

Scandinavium är en av norra Europas främsta inomhusarenor med en publikkapacitet på nästan 12.000 personer vid sportevenenmang och upp till dryga 14.000 i konsertsammanhang. Varje år besöks arenan av en halv miljon människor.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser