Sevärdheter  Lite historia  Hamnen  Skiftande stad  Nöje, Kultur och Mat  Museér  Skärgården  Göteborgskalaset

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Göteborg Sevärdheter- Skärgården

Göteborg sevärdheter

Nya Elfsborgs Fästning byggdes byggdes runt 1650-talet för att skydda Göteborg mot danskarna. Från mitten av 1700-talet användes fästningen som fängelse för livstidsfångar. Guider tar dig med till de gamla fängelsecellerna och till kyrkan. Här finns butik, museum, ett café och trevliga promenadstråk. Midsommarfirande på Elfsborg är också populärt. Guidade turer ut till fästningen avgår från Lilla Bommen.

Från Lilla Bommen i centrala Göteborg avgår också ett flertal andra utflyktsbåtar sommartid. Man kan t.ex. åka till Marstrand eller göra skaldjurskryssning. Älvsnabben, en liten personfärja i lokaltrafik som avgår från Lilla Bommen, tar till Lindholmens utbildningscenter, till Eriksberg med bl.a. varvet Terra Nova där Ostindiefararen Gotheborg III byggs och till Klippans kulturreservat.

På Göteborgs västsida finns en underbar skärgård dit man kommer med någon av de många utflyktsbåtarna som avgår från Lilla Bommens centrala hamn. Skärgården består av cirka 100 öar av vilka endast ett mindre antal är bebodda året runt. Ön Vinga är en slags symbol för västkusten. På Vinga regerar solen, vinden och havet. Öns museum är väl värt ett besök och har dessutom en utställning om trubaduren Evert Taube. I stadens omnejd finns också många spännande utflyktsmål att utforska, och inte minst längs Göta älv hittar man guldkorn, som t ex Sveriges enda medeltida hamnstad i väster, Lödöse, som är Göteborgs föregångare. Här har 100 000-tals arkeologiska fynd gjorts. En bra idé om man är ny i stan är att ta en guidad tur med båten Paddan som tar dig runt centrum i stadens gamla vallgrav och därefter ut i hamnen och tillbaka.

Ett ljuvligt sommarparadis för båtälskare är Marstrand som ligger ungefär 35 kilometer nordväst om Göteborg. Redan på 1200-talet var detta en livlig handelsstad och hamnen var full av fartyg. Under 1880-talet blev Marstrand något av en socitetstad och denna prägel finns kvar än idag. Mest känd är platsen dock för sin segelsport och sommartid äger både nationella och internationella tävlingar och regattor rum här.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser