Sevärdheter  Lite historia  Hamnen  Skiftande stad  Nöje, Kultur och Mat  Museér  Skärgården  Göteborgskalaset

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Göteborg Sevärdheter - Historia

Göteborg guide sevärdheter

Göteborg grundades år 1621 av Kung Gustav II Adolf, men planerades till stor del av holländska och tyska dräneringsexperter, då området där staden skulle ligga visade sig bestå av sankmark. Men flera tusen år innan dess var platsen bebyggd. Under stenåldern fanns bosättningar längs Göta älv och dess utlopp, något som omnäms redan i de gamla isländska sagorna. Äskekärrsskeppet från 900-talet som hittades här på 30-talet är Sveriges enda och Nordens bäst bevarade vikingatida skepp.Göteborg sevärdheter

Under 1700-talet blev staden ett viktigt nav inom internationell handel, under ledning av köpmän och industrimän från England och Skottland.


Under ostindietiden blev Göteborg centrum i Europa för handel med produkter från Fjärran Östern och Kina. Senare kom Göteborg att bli en betydande handels- och sjöfartsstad.


Här fanns Sveriges största varv som under mer än ett sekel satte stark prägel på stadens näringsliv.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser