Sevärdheter  Lite historia  Hamnen  Skiftande stad  Nöje, Kultur och Mat  Museér  Skärgården  Göteborgskalaset

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Göteborg Sevärdheter - Hamnen

Göteborg sevärdheter

Göteborgs hamn är en av de största i norra Europa. Men idag har de gamla kajerna och hamnkvarteren närmast centrum förflyttats ut mot havet. I slutet på 70- och början av 80-talet försvann de stora varven, och kvar finns idag bara Stena Lines färjeterminal och Göteborgs fiskhamn.

Vid Lilla Bommen ligger numera Göteborgsoperan, invigd 1995. På Eriksbergsvarvet ligger idag den stora utställnings- och konferenshallen Eriksbergshallen. Eriksbergs bockkran Kranhissen och plattformen är i gång under sommarhalvåret och härifrån kan de våghalsiga hoppa bungy-jump.

Man har också byggt en ny stadsdel här med bostäder i anslutning till de gamla varvsbyggnaderna. På Eriksbergsområdet äger många av Göteborgs stora evenemang rum. Bland dem målgången av Tall Ships Race och hemkomsten av Whitbread båtarna såväl som enorma konserter och utställningar.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser