Göteborg CityGuide - Evenemang, Nöje & Sevärdheter i Göteborg
 
Evenemang
 
<< Juli
2014
>>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Idag

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Göteborg är idag Sveriges andra största stad med över 600.000 invånare. Ofta liknas staden vid San Francisco, för i denna västkuststad finns liksom i den amerikanska gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskeresturanger. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

I Göteborg finns alltid något roligt och spännande att göra. Läs om Liseberg, arenorna, Göteborgskalaset, och allt annat som gör Göteborg unikt. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

GöteborgsOperan är en av världens modernaste operahus och presenterar varje säsong ett enormt utbud inom opera, operett, musikal, balett och konserter. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Lisebergs nöjespark är ett måste för barn i alla åldrar, med åkattraktioner i mängd, restauranger, dansbana och artister. Göteborg SevärdheterCityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner Göteborg

CityGuide.se växer och vi söker nu samarbetspartners, företag inom Media, Internet eller Nöje i de flesta städer eller regioner Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 
Sweden.se

Göteborg guide

Göteborg CityGuide

Din Guide till Evenemang, Nöje, Kultur och Turism

Evenemang - Nöje & Kultur


nöje - Från Parken till Vegas
Göteborg Gunnebo till 3 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

Dags för en nyskriven sommarrevy som lockar till många skratt och minnen. Manus av Claes Malmberg och Lennie Norman, för regi och bearbetning står Anders Aldgård och i rollerna syns Claes Malmberg, Hanna Lindblad, Ola Forssmed och Lennie Norman.

nöje - Sköna Skjut i Skärgården
Göteborg Brännö Varv till 27 juli
Göteborg Evenemang musik nöje

Generalmajor C-G Gyllenstråle vill provskjuta sitt nya pulsarvapen på brännöbornas utmarker. Han blir både förhörd och förförd. I krig och kärlek är allt tillåtet.

nöje - Ulf Lundell
Göteborg Trädgårdsföreningen 1 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

Ulf Lundell drar ut på vägarna igen i sommar. Ett av stoppen på turnén blir Göteborg. Ulf Lundell är landets kanske mest produktive kulturarbetare med en omfattande utgivning av musik, litteratur och konst.

Boka Biljett Ticnet

festival - Way out West
Göteborg Slottsskogen 7 - 9 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

Way Out West är en tredagars musikfestival som kombinerar uppträdanden på tre större scener i Slottsskogen med konserter på scener runtom i Göteborg.

Boka Biljett Ticnetfestival - Göteborgs Kulturkalas
Göteborg 13 - 17 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur, opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater och film.

nöje - Jill Johnson
Göteborg Rondo från 18 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Det är första gången den folkkära artisten sätter upp en helt egen show och hon utlovar en välljudande helkväll med musikaliska överraskningar, rivig rock, skön country och självklart en lång rad välkända hits.

Boka Biljett Showticnöje - The Hollies
Göteborg Lisebergshallen 19 september
Göteborg Evenemang musik nöje

The Hollies är ett musikaliskt fenomen. Dom har radat upp hits och framgångar i hela världen, inte minst i Sverige. Dom har en låtkatalog som få kan slå, med egenskrivna hits som On A Carousel, Stop Stop Stop, Jennifer Eccles och Long Cool Woman (In A Black Dress). När inte de egna låtarna räckte till spelade man in melodier som Bus Stop, Look Through Any Window, The Air That I Breathe eller He Ain´t Heavy, He´s My Brother. The Hollies har haft fler listhits än The Beatles, vilket säger det mesta om gruppens framgångar.

musikal - Kristina från Duvemåla
Göteborg Göteborgsoperan från 25 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Kristina från Duvemåla är en musikal byggd på Vilhelm Mobergs utvandrarepos av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson. Handlingen kretsar kring småländska Kristina, Karl Oskar, deras familj och vänner som liksom en miljon andra svenskar utvandrade till Nordamerika från mitten av 1800-talet.

nöje - Bryan Ferry
Göteborg Lisebergshallen 28 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Bryan Ferry har gästat Sverige regelbundet under de senaste åren, alltid med utsålda och kritikerrosade konserter och i höst kommer han till Göteborg.
nöje - Badjävlar - Sommar standup
Göteborg Trägår´n 25 juli
Göteborg Evenemang musik nöje

För femte året i rad åker den svenska komikereliten på standup-turné längs västkusten och får semesterfirare att tänka på annat än sol och bad för en kväll. Efter succén i fjol är det nu klart att svensk humors tyngsta namn återvänder i år – Fredrik Lindström, Henrik Schyffert, Peter Apelgren, Magnus Betnér, Johan Rheborg och Björn Gustafsson.

Boka Biljett Ticnetnöje - Bo Kaspers Orkester
Göteborg Göteborgs Kulturkalas 13 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

Stärkta av slutsålda vinterkonserter och ett aldrig sinande spelsug ser de fram emot att framföra sin svenska version av pop, soul, latin, jazz och visa.

nöje - Il Divo - A Musical Affair
Göteborg Scandinavium 6 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Il Divo, åker på Europaturné med nya albumet ”A Musical Affair” färskt i bagaget. Det är deras första samling låtar som är inspirerade av Broadway-föreställningar.

Boka Biljett Ticnetnöje - Max Raabe & Palast Orchester
Göteborg Lisebergshallen 20 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Max Raabe är inte som alla andra. Max Raabe är ett briljant unikum. Tillsammans med Palast Orchester skapar han magnifik musik som andas 1920-talets Berlin. Genom en dos av det dekadenta Berlin, som blandas ut med kubansk rumba, lycklig foxtrot och elegant tango, utlovas en fantastisk helhetsupplevelse.

nöje - Elvis Costello
Göteborg Lorensbergsteatern 29 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Kompositören, sångaren, låtskrivaren och gitarristen Elvis Costello kommer till Göteborg för en solokonsert i höst. Elvis Costello har under mer än sin 30 år långa karriär ständigt utmanat och utvecklats i sitt musikaliska uttryck

nöje - First Aid Kit
Göteborg Konserthuset 13 - 14 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Som ett tecken på storheten i systrarna Söderbergs förunderliga, countrydoftande folkpop brukar man ofta lyfta fram att legender som Patti Smith och Paul Simon båda rörts till tårar av att se dem uppträda.

Boka Biljett TicnetGöteborg Evenemang

Biljetter till fler evenemang i Göteborg hittar du här

Boka Biljett Ticnet


arenor biljetter

Scandinavium
Göteborgs Stadsteater

Psst - Du vet väl att det är helt gratis att lägga till ett lokalt evenemang i Göteborg CityGuide med bild och länk till evenemangets hemsida.

Lägg till ett evenemang>>
turism -

Göteborg turism

Ullevi
Hit kommer de riktigt stora artisterna och det är också här som de enorma årliga sport... Turism>>

turism -

Göteborg turism

Göteborgs hamn
är en av de största i norra Europa. Turism>>

Göteborg - Hotell

Hitta ditt drömboende i Göteborg. Vi har allt från mysiga vandrarhem i omgivningen till lyxiga hotell på fina gatan.

Göteborg Hotell >>


Stockholm, Malmö och Göteborg

Ta pulsen på allt spännande som händer i Sveriges 3 största nöjesstäder. Alla har de något speciellt att erbjuda, kultur och nöje i världsklass. Varför inte ta en storstadshelg med konsert och restaurangbesök just nu när det händer som mest. Gå till staden närmast dig nu.
Stockholm >>, Göteborg >> eller Malmö >>


CityGuide Europe


Amsterdam, London, Paris, Nice, Barcelona, Venice, Florence, Rome, Madrid, Copenhagen, Oslo, Prague, Teneriffa, Athens, Crete , Berlin

CityGuide US


New York, Miami, Tampa, Orlando, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco , San Diego

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser

Boka Hotell