Göteborg CityGuide - Evenemang, Nöje & Sevärdheter i Göteborg
 
Evenemang
 
<< April
2014
>>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Idag

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Göteborg är idag Sveriges andra största stad med över 600.000 invånare. Ofta liknas staden vid San Francisco, för i denna västkuststad finns liksom i den amerikanska gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskeresturanger. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

I Göteborg finns alltid något roligt och spännande att göra. Läs om Liseberg, arenorna, Göteborgskalaset, och allt annat som gör Göteborg unikt. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

GöteborgsOperan är en av världens modernaste operahus och presenterar varje säsong ett enormt utbud inom opera, operett, musikal, balett och konserter. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Lisebergs nöjespark är ett måste för barn i alla åldrar, med åkattraktioner i mängd, restauranger, dansbana och artister. Göteborg SevärdheterCityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner Göteborg

CityGuide.se växer och vi söker nu samarbetspartners, företag inom Media, Internet eller Nöje i de flesta städer eller regioner Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 
Sweden.se

Göteborg guide

Göteborg CityGuide

Din Guide till Evenemang, Nöje, Kultur och Turism

Evenemang - Nöje & Kultur


opera - Tosca
Göteborg Göteborgsoperan nypremiär 17 april
Göteborg Evenemang musik nöje

Puccinis Tosca är ett aktionfyllt triangeldrama á la Hitchcock, till brädden fyllt av kärlek, svartsjuka, politik, mord, girighet, passion och längtan efter frihet. I handlingens centrum står sångerskan Floria Tosca som älskar den idealistiske konstnären Mario Cavaradossi.

nöje - Revyn
Göteborg Lisebergsteatern till 26 april
Göteborg Evenemang musik nöje

Humor. Hits. Hysteri. Och kanske lite dans.
Tänk dig en modern revy. En revy där ensemblen spelar sig själva, fast ändå inte. Släng in ett triangeldrama, en glad orkester, hysteriska sketcher, bombastiska sång och dansnummer samt ett genomgående tema där alla tävlar om vem som är mest känd på riktigt. Det blir bitvis förvirrat – och ibland ännu snurrigare. Och kolossalt roligt. Du kan helt enkelt inte att värja dig mot Claes Månsson, Annika Andersson, Jessica Andersson, Jonas Sjöqvist och Tobias Lundqvist i denna sanslösa revy. Okej, nu är du varnad.

Boka Biljett Showticmusikal - Rock of Ages
Göteborg Rondo till 3 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

Musikalen Rock of Ages intar Göteborg och gör om Rondo till en rockig klubb, The Bourbon Room.

Boka Biljett Showticnöje - Tommy Körberg - Sjung tills du stupar
Göteborg Lorensbergsteatern 25 - 26 april och 1 - 16 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

Sjung tills du stupar är en föreställning i två akter med musik och berättelser från Tommy Körbergs långa och framgångsrika karriär. Upplev alla de älskade låtarna som hans röst gett toner till såsom Judy min vän, Stad i ljus, Anthem, Drömmen om Elin, Fait Accompli, Som en bro över mörka vatten med flera.

Boka Biljett Showtic

nöje - Glenn Miller Orchestra
Göteborg Konserthuset 27 april
Göteborg Evenemang musik nöje

The World Famous Glenn Miller Orchestra saluterar mannen som skapade musiken och är upphovet till orkesterns existens. Följ med på en nästan tre timmar lång historisk resa genom Glenn Millers liv.

nöje - Rheborg - en standupföreställning
Göteborg Draken 3 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

Johan Rheborg är en av landets mest populära komiker och under våren ger han sig ut på sin första stora soloturné. I sin standupföreställning ger han en humoristisk och självutlämnande inblick i sitt liv. Han berättar bland annat om vad som fick honom att växa upp och hur det är att ha fyllt 50 år och fortfarande brottas med ett i grunden dåligt självförtroende.

Boka Biljett Ticnet

musikal - Sound of Music
Göteborg Lisebergsteatern 9 - 17 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

En av musikalvärldens allra största succéer kommer till Göteborg i ett exklusivt gästspel med sex föreställningar. Musikalfilmen från 1965 med Julie Andrews i huvudrollen gick rakt in i folkets hjärtan och i vår kommer publiken att få ta del av denna Broadway-hit fylld med oförglömliga sångnummer.

Boka Biljett Showticnöje - Håkan Hellström
Göteborg Ullevi 7 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

Dags för en ny milstolpe i Göteborgs musikhistoria med Håkan Hellström på den legendariska arenan Ullevi. Den 7 juni kommer Ullevi vibrera av sommar, koka av lyckorus och explodera av glädje.

Boka Biljett Ticnet

nöje - Lars Winnerbäck - Weeping Willows
Göteborg Trägår´n 11 - 12 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

Sommarturnéns konserter i eget tält blir helkvällar som inleds med Weeping Willows och efter en paus fortsätter med Lars Winnerbäck och hans band.

nöje - Diggiloo
Göteborg Trädgårdsföreningen 14 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

Diggiloo är Svenska folkets i särklass mest populära sommarturné. 2014 års uppställning är både efterlängtad och fenomenal: Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Eric Gadd, Jessica Andersson, Erik Segerstedt, Oscar Zia, Nassim Al Fakir och Magnus Johansson. Skrattmusklerna kommer även denna sommar att få träningsvärk av underbare och egensinnige Per Andersson.

festival - Way out West
Göteborg Slottsskogen 7 - 9 augusti
Göteborg Evenemang musik nöje

Way Out West är en tredagars musikfestival som kombinerar uppträdanden på tre större scener i Slottsskogen med konserter på scener runtom i Göteborg.

Boka Biljett Ticnetnöje - Elvis Costello
Göteborg Lorensbergsteatern 29 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Kompositören, sångaren, låtskrivaren och gitarristen Elvis Costello kommer till Göteborg för en solokonsert i höst. Elvis Costello har under mer än sin 30 år långa karriär ständigt utmanat och utvecklats i sitt musikaliska uttryck
nöje - Big Band Battle
Göteborg Konserthus 20 april
Göteborg Evenemang musik nöje

Carling Big Band med Gunhild Carling och Roger Berg Big Band med Roger's Rabbits kämpar tillsammans om vårens bästa swingshow.

nöje - Takida
Göteborg Trägår`n 24 april
Göteborg Evenemang musik nöje

I vår kommer det efterlängtade albumet ”All Turns Red” och nu kommer det populära bandet till Göteborg.

nöje - Edda Magnason
Göteborg Stora Teatern 3 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

Edda Magnason jobbar just nu på sitt starkaste verk hittills och till Göteborg tar hon med de nya låtarna, blandat med gammalt material.

nöje - Made in America
Göteborg Cabaret Lorensberg till 17 maj
Göteborg Evenemang musik nöje

Göteborgs bästa krogshow med 9 härliga showartister och livemusiker, som tar Er med på en resa genom hela USA. Från Las Vegas till Detroit via Nashville.

Boka Biljett Ticnetfestival - #Kentfest
Göteborg Ullevi 1 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

#Kentfest är inte en vanlig festival, utan bandets egna vision om hur den perfekta festivalen ska vara! Publiken välkomnas under en heldag in i Kents värld där det utöver fantastisk musik även bjuds på ett evenemangsområde utöver det vanliga!

Boka Biljett Ticnetnöje - Avenged Sevenfold
Göteborg Scandinavium 24 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

Med nya albumet ”Hail To The King” i bagaget är det nu klart att Avenged Sevenfold kommer till Scandinavium i Göteborg den 24 juni.

Boka Biljett Ticnetnöje - Nationalteaterns Rockorkester
Göteborg Träg&ardföreningen 27 juni
Göteborg Evenemang musik nöje

Det utlovas en stor dos nostalgi och en bit svensk musikhistoria med låtar som ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar” som många av oss diggat på fritidsgården, i gillestugan och i sommar återupplevs live i Göteborg. Gästartister är Eldkvarn.

Boka Biljett Ticnet

nöje - Bob Dylan
Göteborg Trädgårdsföreningen 15 juli
Göteborg Evenemang musik nöje

Ingen mindre än Bob Dylan kommer tillbaka till Sverige i sommar. Den 14 juli spelar han med sitt band på Sofiero Slott i Helsingborg

Boka Biljett Ticnetnöje - Badjävlar - Sommar standup
Göteborg Trägår´n 25 juli
Göteborg Evenemang musik nöje

För femte året i rad åker den svenska komikereliten på standup-turné längs västkusten och får semesterfirare att tänka på annat än sol och bad för en kväll. Efter succén i fjol är det nu klart att svensk humors tyngsta namn återvänder i år – Fredrik Lindström, Henrik Schyffert, Peter Apelgren, Magnus Betnér, Johan Rheborg och Björn Gustafsson.

Boka Biljett TicnetGöteborg Evenemang

Biljetter till fler evenemang i Göteborg hittar du här

Boka Biljett Ticnet


arenor biljetter

Scandinavium
Göteborgs Stadsteater

Psst - Du vet väl att det är helt gratis att lägga till ett lokalt evenemang i Göteborg CityGuide med bild och länk till evenemangets hemsida.

Lägg till ett evenemang>>
turism -

Göteborg turism

Ullevi
Hit kommer de riktigt stora artisterna och det är också här som de enorma årliga sport... Turism>>

turism -

Göteborg turism

Göteborgs hamn
är en av de största i norra Europa. Turism>>

Göteborg - Hotell

Hitta ditt drömboende i Göteborg. Vi har allt från mysiga vandrarhem i omgivningen till lyxiga hotell på fina gatan.

Göteborg Hotell >>


Stockholm, Malmö och Göteborg

Ta pulsen på allt spännande som händer i Sveriges 3 största nöjesstäder. Alla har de något speciellt att erbjuda, kultur och nöje i världsklass. Varför inte ta en storstadshelg med konsert och restaurangbesök just nu när det händer som mest. Gå till staden närmast dig nu.
Stockholm >>, Göteborg >> eller Malmö >>


CityGuide Europe


Amsterdam, London, Paris, Nice, Barcelona, Venice, Florence, Rome, Madrid, Copenhagen, Oslo, Prague, Teneriffa, Athens, Crete , Berlin

CityGuide US


New York, Miami, Tampa, Orlando, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco , San Diego

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser

Boka Hotell