Göteborg CityGuide - Evenemang, Nöje & Sevärdheter i Göteborg
 
Evenemang
 
<< September
2014
>>
Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Idag

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Göteborg är idag Sveriges andra största stad med över 600.000 invånare. Ofta liknas staden vid San Francisco, för i denna västkuststad finns liksom i den amerikanska gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskeresturanger. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

I Göteborg finns alltid något roligt och spännande att göra. Läs om Liseberg, arenorna, Göteborgskalaset, och allt annat som gör Göteborg unikt. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

GöteborgsOperan är en av världens modernaste operahus och presenterar varje säsong ett enormt utbud inom opera, operett, musikal, balett och konserter. Göteborg Sevärdheter

Göteborg

sevärdheter Göteborg Sevärdheter

Lisebergs nöjespark är ett måste för barn i alla åldrar, med åkattraktioner i mängd, restauranger, dansbana och artister. Göteborg SevärdheterCityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner Göteborg

CityGuide.se växer och vi söker nu samarbetspartners, företag inom Media, Internet eller Nöje i de flesta städer eller regioner Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 
Sweden.se

Göteborg guide

Göteborg CityGuide

Din Guide till Evenemang, Nöje, Kultur och Turism

Evenemang - Nöje & Kultur


nöje - Jill Johnson
Göteborg Rondo från 18 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Det är första gången den folkkära artisten sätter upp en helt egen show och hon utlovar en välljudande helkväll med musikaliska överraskningar, rivig rock, skön country och självklart en lång rad välkända hits.

Boka Biljett Showticnöje - The Hollies
Göteborg Lisebergshallen 19 september
Göteborg Evenemang musik nöje

The Hollies är ett musikaliskt fenomen. Dom har radat upp hits och framgångar i hela världen, inte minst i Sverige. Dom har en låtkatalog som få kan slå, med egenskrivna hits som On A Carousel, Stop Stop Stop, Jennifer Eccles och Long Cool Woman (In A Black Dress). När inte de egna låtarna räckte till spelade man in melodier som Bus Stop, Look Through Any Window, The Air That I Breathe eller He Ain´t Heavy, He´s My Brother. The Hollies har haft fler listhits än The Beatles, vilket säger det mesta om gruppens framgångar.

nöje - Best of Jörgen Mörnbäck - Med full rösträtt!
Göteborg Lisebergsteatern till 27 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Mörnbäck besitter en helt unik förmåga att växla blixtsnabbt mellan olika karaktärer och röster och nu är han äntligen aktuell igen med en helt ny föreställning. Best of Jörgen Mörnbäck är en musikalisk, galen och befriande scenshow, fullproppad med pricksäkra imitationer.

Boka Biljett Showticnöje - The Umbilical Brothers
Göteborg Trägår´n 6 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Duon är kända för att skapa humorkonst genom att sätta ljud till mimik, blanda det med halsbrytande akrobatik och märkliga ljudillustrationer. The Umbilical Brothers har fått strålande recensioner i svensk media.

Boka Biljett Ticnet

nöje - Sophie Zelmani
Göteborg Storan 11 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Sophie beger sig under hösten ut på sin första landsomfattande turné på tio år. Med sig har hon ett helt fantastiskt band under ledning av den geniale gitarristen Lars Halapi.

nöje - På rätt sida om okej
Göteborg Stora Teatern 15 - 18 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Humorgruppen Klungan dimper ner i Göteborg med en ny komedi. De har skapat ett eget sceniskt uttryck: en berättarglad tragikomik, full av koreografiska krumsprång, vindlande textmassor och skenande röstlägen. I deras nya föreställning adderas även ljudet som centralt berättargrepp.

musikal - Kristina från Duvemåla
Göteborg Göteborgsoperan från 25 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Kristina från Duvemåla är en musikal byggd på Vilhelm Mobergs utvandrarepos av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson. Handlingen kretsar kring småländska Kristina, Karl Oskar, deras familj och vänner som liksom en miljon andra svenskar utvandrade till Nordamerika från mitten av 1800-talet.

nöje - Labero The Theatre
Göteborg The Theatre från 8 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Nu är han äntligen tillbaka där allting började – med en explosiv show som sprakar i varje hörn. Den här gången ger han sig på att försöka tämja naturens kanske mäktigaste element. Elden. Till sin hjälp har han allt från grymma gästartister till några av Europas galnaste eldartister från Burnt Out Punks. Tillsammans skapar de en magisk och bensinindränkt punkcirkus, som varvar favoritnummer med illusioner som aldrig tidigare skådats av mänskligheten. Det är hett, hisnande och helt, helt magiskt.

Boka Biljett Showticnöje - In Flames
Göteborg Scandinavium 8 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Profeter i sin egen hemstad och land, men också högt respekterade över hela världen som en av metalscenens främsta.

Boka Biljett Ticnet

nöje - Elton John
Göteborg Scandinavium 14 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Under sin karriär har han haft över 50 listettor, blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame, blivit adlad och även blivit rankad som den största manliga artisten i världen av Billboard Magazine. Elton John har genom åren varit en stor vän av spektakulära shower och grandiosa föreställningar och är det något man kan vara säker på så är det att allt levereras med hela hjärtat.

Boka Biljett Ticnet

expo - Gran Turismo
Göteborg Eriksbergshallen 15 - 16 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Årets stora sportbilsmässa i Stockholm och Göteborg! För fjärde året visas de dyraste, snabbaste och mest åtråvärda drömbilarna.

Boka Biljett Ticnetnöje - Julgalan 2014 - Göteborg
Göteborg Scandinavium 15 och 21 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Julgalan – Sveriges största och mest färgsprakande julshow! Vi lovar er en riktig helkväll med fullt program från ankomst till hemgång, vare sig du vill avsluta kvällen tidigt eller sent. Kvällens höjdpunkt, den stora showen, bjuder på toppartister i en spektakulär föreställning och efter showen fortsätter partyt in på småtimmarna.

Boka Biljett Ticnet

nöje - Sinatra Christmas
Göteborg The Theatre Gothia Towers 30 november
Göteborg Evenemang musik nöje

Frank Sinatra ska hyllas med en supershow. På scen samlas Let’s dance favoriten och trombonisten Gunhild Carling, unge croonern Andreas Weise och legendariske stjärnan Christer Sjögren. Turnén är en uppföljning av den succéföreställning som turnérat under våren men denna gång inslagen i ett mer storstilat men kärleksfullt julpaket.

Boka Biljett Showtic


nöje - Max Raabe & Palast Orchester
Göteborg Lisebergshallen 20 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Max Raabe är inte som alla andra. Max Raabe är ett briljant unikum. Tillsammans med Palast Orchester skapar han magnifik musik som andas 1920-talets Berlin. Genom en dos av det dekadenta Berlin, som blandas ut med kubansk rumba, lycklig foxtrot och elegant tango, utlovas en fantastisk helhetsupplevelse.

nöje - Elvis Costello
Göteborg Lorensbergsteatern 29 september
Göteborg Evenemang musik nöje

Kompositören, sångaren, låtskrivaren och gitarristen Elvis Costello kommer till Göteborg för en solokonsert i höst. Elvis Costello har under mer än sin 30 år långa karriär ständigt utmanat och utvecklats i sitt musikaliska uttryck

nöje - Brännvin i kikarn
Göteborg Lisebergsteatern 3 oktober - 13 december
Göteborg Evenemang musik nöje

Som vi alla har längtat, Dag-Otto är äntligen tillbaka! I höst blir det en äkta skrattfest på Lisebergsteatern när succégänget från Vallarna kommer till Göteborg. Möt alla publikfavoriter på scen samtidigt i ett sanslöst roligt lustspel!

Boka Biljett Showticnöje - First Aid Kit
Göteborg Konserthuset 13 - 14 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Som ett tecken på storheten i systrarna Söderbergs förunderliga, countrydoftande folkpop brukar man ofta lyfta fram att legender som Patti Smith och Paul Simon båda rörts till tårar av att se dem uppträda.

Boka Biljett Ticnetnöje - Moto Boy
Göteborg Nefertiti 23 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

När Moto Boy dök upp på den svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda.

Boka Biljett Ticnetnöje - Bryan Ferry
Göteborg Lisebergshallen 28 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

Bryan Ferry har gästat Sverige regelbundet under de senaste åren, alltid med utsålda och kritikerrosade konserter och i höst kommer han till Göteborg.

nöje - Änglaljus
Göteborg Tyska Kyrkan 27 - 28 november
Göteborg Evenemang musik nöje


nöje - Markus Krunegård
Göteborg Pustervik 28 oktober
Göteborg Evenemang musik nöje

I våras släppte Markus Krunegård senaste plattan ”Rastlöst blod” och med den i bagaget kommer han nu till Göteborg.

nöje - Anders Ekborg - En stilla jul
Göteborg Hagakyrkan 6 - 7 december
Göteborg Evenemang musik nöje

En stilla jul är bedövande vacker och förmedlar det som många förknippar med en äkta och traditionell jul. Anders delar scen med Stjärnmusikerna Bengt Magnusson på klassisk gitarr och Stefan Nilsson på Piano/Keyboard.

Boka Biljett Ticnetnöje - Sarah Dawn Finer - Vinterland
Göteborg Stora Teatern 11 december
Göteborg Evenemang musik nöje

En av landets mest älskade sångerskor Sarah Dawn Finer kommer till Göteborg med turnén Vinterland.

Göteborg Evenemang

Biljetter till fler evenemang i Göteborg hittar du här

Boka Biljett Ticnet


arenor biljetter

Scandinavium
Göteborgs Stadsteater

Psst - Du vet väl att det är helt gratis att lägga till ett lokalt evenemang i Göteborg CityGuide med bild och länk till evenemangets hemsida.

Lägg till ett evenemang>>
turism -

Göteborg turism

Ullevi
Hit kommer de riktigt stora artisterna och det är också här som de enorma årliga sport... Turism>>

turism -

Göteborg turism

Göteborgs hamn
är en av de största i norra Europa. Turism>>

Göteborg - Hotell

Hitta ditt drömboende i Göteborg. Vi har allt från mysiga vandrarhem i omgivningen till lyxiga hotell på fina gatan.

Göteborg Hotell >>


Stockholm, Malmö och Göteborg

Ta pulsen på allt spännande som händer i Sveriges 3 största nöjesstäder. Alla har de något speciellt att erbjuda, kultur och nöje i världsklass. Varför inte ta en storstadshelg med konsert och restaurangbesök just nu när det händer som mest. Gå till staden närmast dig nu.
Stockholm >>, Göteborg >> eller Malmö >>


CityGuide Europe


Amsterdam, London, Paris, Nice, Barcelona, Venice, Florence, Rome, Madrid, Copenhagen, Oslo, Prague, Teneriffa, Athens, Crete , Berlin

CityGuide US


New York, Miami, Tampa, Orlando, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco , San Diego

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser

Boka Hotell