Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål  Gävlebocken

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Utflyktsmål

Limön
Limön utnyttjades säsongvis av Gävlefiskarna redan på 1700-talet men från mitten av 1800-talet övergick de till permanenta fiskelägen. Förutom fiske bedrevs även jordbruk med slåtter och bete. Här skedde också en industriell utvinning av kalk vid slutet av 1700-talet till mitten av 1800-talet.
Limön har tack vare sin rikedom på kalk och ett fördelaktigt klimat en ovanligt rik flora. Vid det gamla fiskeläget finns en rik torrbacksflora med många sydliga arter.
Förutom de naturupplevelser som ön erbjuder finns här stadens renaste badvatten. Badet vid Tärnviken är långgrunt och barnvänligt.
Cafét har öppet dagligen under sommaren. Limön är tack vare båtförbindelsen ett lättillgängligt utflyktsmål.

Briggen Gerda
Briggen Gerda Återskapandet av ett 1800-tals segelfartyg, en gång i tiden byggt på varv i Gävle. Guidade turer. Skaffning och grillplats.

Fängelsemuseet
Ett litet och spännande museum, inrymt i det första länshäktets arrester från 1600-talet som ger en bild av svunnen fångvård.
Guidade visningar för grupperkan bokas året runt.

Galleri Per Ols
Galleri Per Ols galleri är inrymt på gården Per Ols i Valbo med anor från 1800- talet. Från starten 1996 har gården haft sex utställningar per år. Galleri Per Ols anordnar även kurser i samarbete med olika konstnärer. Öppet: (under utställningsperioden) lö-sön 13-14, to 18-20. Andra tider efter överenskommelse.

Joe Hill-museet
En betraktelse över Joe Hill, fd Joel Emanuel Hägglund, född i Gävle 1879, emigrant till USA 1902. Facklig agitator, syndikalist, mordanklagad, oskyldigt dömd och avrättad i Salt Lake City 19 nov 1915.

Konstcentrum Gävle kommuns konsthall
På Konstcentrum visas 8-9 utställningar per år. Konstcentrum är också arena för informella möten kring konst, musik, poesi, performance och teater.
Konstcentrum förmedlar upplevelser och kunskap för små och stora genom aktiv konstpedagogik och allmänna visningar.
Konstcentrum ansvarar också för kommunens konstsamling och för den omfattande skulptursamlingen i Gävle.

Länsmuseet med Rettigska samlingarna
Länsmuseet är känt för sina fina samlingar av samtida svensk konst. Här finns över 300 verk från 1600-talet fram till 1990-talet. Cyrénsalen visar glas, plast, stål och silver av Nobelservisens skapare Gunnar Cyrén. Temautställningar, museibutik och café. Grupp och specialarrangemang.

MiniKarteum med Sveriges Kartarkiv
Kartor, flygbilder och mätinstrument från olika tider, presenteras i en mindre utställning tillsammans med moderna tidens data- och registerteknik. Sveriges Kartarkiv öppnar möjligheter för bl a forskare, historiskt intresserade och släktforskare med sina världsunika samlingar. Kartbutik, kafeteria och lunchrestaurang. Guidade visningar kan beställas.

Sveriges Järnvägsmuseum
Museet visar en av världens finaste samlingar av lok och vagnar tillsammans med fakta och föremål ur den svenska järnvägshistorien. Program, utställningar och olika aktiviteter. Konferensservice och specialarrangemang med ångtåg, rälsbuss eller middag i museet.

Valls Hage
Valls Hage är en 10 ha stor skogsbotanisk park med alla Sveriges vanliga och ovanliga träd. Parken ligger på en halvö som omsluts av Gävleån. Parken är anlagd i mitten av 70-talet av b.la skogshögskolan. Med ca 200 olika trädslag bl a Paraplygran och ett lönnträd med djupflikiga blad som är enda exemplaret i Sverige. Omkring 300 arter av skogens ört och ris finns också att beskåda. Det finns också ett Rosarium i parken. Parken är öppen alla dagar med goda parkeringsmöjligheter

Furuviksparken
Furuviksparken är det verkligt klassiska paradiset för barn och vuxna med barnasinnet kvar. Här har hela familjen roligt där äventyret väntar runt hörnet med Hedenhöslandet, tivoli med många attraktioner, djurparken med exotiska djur eller Cirkus med Furuviksbarnen.
Parken ligger inbäddad i vacker natur direkt vid havet och här kan du koppla av med att vandra runt i den vackra miljön eller ta ett dopp i havet. Känns havet för kallt kan du bada i poolen.Det finns grillplatserna i parken eller ute vid havet som du kan utnyttja..
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser