Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål  Gävlebocken

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Sevärdheter

Boulognerskogen
Boulognerskogen är en av landets största stadsparker komplett med vatten, lummig grönska, caféer och möjlighet till många aktiviteter. Aktiviteter som hålls sommartid är bland annat, bangolf, konserter, gratis fiske, motionsaktiviteter och teatrar.
Med romantiken som förebild planerades Boulognerskogen i mitten av 1800-talet. Parken har moderniserats fortlöpande genom åren och idag är Boulognerskogen ett skulpterat parklandskap. Mest omtalat är kanske Stadsträdgårdens verk, Carl Milles "Fem musicerande genier".

Bönan
Bönan på Norrlandet är ett genuint fiskeläge med anor från tidigt 1800-tal och här ute vid havet får din själ lugn och ro.
Här finns mycket att se och uppleva. Du kan köpa nyrökt böckling, den berömda Bönaböcklingen, och sik direkt av fiskarna. I Bönan finns ett café, hantverksbod och restaurang Strandgården med sitt omtyckta smörgåsbord.
Vid sekelskiftet förändrades fiskeläget allt efter som till sommarparadis för Gävles grosshandlare som bodde här i sina pampiga villor. Många av villorna på Norrlandet finns ännu kvar och en av dem har blivit en populär restaurang - Engeltofta.
Vid sekelskiftet byggdes hotell, badhus, café, dansbana och handelsbod. Ångbåtstrafik med Bönan I och II inleddes. Idag finns endast ett fåtal yrkesmässiga fiskare kvar i Bönan.

Gamla Gefle
Elden lade 1869 ca 500 hus norr om Gavleån i aska. Men Söder klarade sig tack vare ån.
På 1950-talet revs stora delar av den gamla stadsdelen men en bit av den äldre bebyggelsen finns bevarad, det som idag kallas Gamla Gefle.
Det äldsta i stadsdelen är gatumönstret med kullerstensgator delvis från medeltiden. Husen är från 1700-talet och många av stadens konstnärer bor här.
I maj är det Söder-söndag och då håller Auktionhallen auktion ute på gården. Här uppe ligger också vandrarhemmet, Majas Kaffestuga och restaurangen Söderhielmska Gården.

Andra vandringsmål är Johnny Mattssons hus från 1600-talet med verkstad och minnesrum samt Joe Hill-gården.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser