Sevärdheter  Fjällbacka  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

FJÄLLBACKA är ett litet fiskeläge beläget i yttersta kustbandet mellan Uddevalla och Strömstad. Staden befinner sig i Tanums kommun, har Norge som gränsland i öster och hela världen som gräns till väster.

Fjällbacka är känd som en turistort med mycket gamla anor.
En välbesökt gata sommartid är Galärbacken med dess affärer och krogar. Denna gata leder dig vidare till Ingrid Bergmans torg, med vy åt öster, en av Fjällbackbornas stolthet så klart!

Vackraste havsutsikten

Längs hamnen finns trevliga pubar och cafeér. "Restaurang och Pizzeria Mässen" vid gästhamnen erbjuder dig inte endast god mat, den är faktiskt känd i byn för bästa vyn, så pass på och njut av den goda maten vid sidan om den vackra havsutsikten.

Njut av landskapet!

Ta en åktur med början bland fjällen i Bullarebygden och färdas i Bohusläns största ödemark och urbergsplatå. Fortsätt ner mellan de öst- västliga bergen som skär sönder landskapet. Vill du fortsätta njutningen finns gott om pittoreska områden i traktet. Ta även en trip till Kungsklyftan, en stor klyfta genom vattenberget där Astrid Lindgrens bok "Ronja Rövardotter" delvis filmades i klyftan, då under namnet Helvetesgapet under regi av Tage Danielsson 1983-84,Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser